Obama’ya Twitter Şoku!..

İnternet
Fransa’da yaşayan ve işsiz olduğu öğrenilen 25 yaşındaki bir hacker, ABD Başkanı Barack Obama‘nın Twitter hesabını kırdı. Olayın ardından yakayı ele veren hacker, Fransız polisince göz alt...
EMOJİLE

Fransa’da yaşayan ve işsiz olduğu öğrenilen 25 yaşındaki bir hacker, ABD Başkanı Barack Obama‘nın Twitter hesabını kırdı. Olayın ardından yakayı ele veren hacker, Fransız polisince göz altına alındı.

Popülaritesi her geçen gün artan paylaşım sitesi Twitter’da hesabı bulunan ABD Başkanı Barack Obama, hesabını bir Fransız hacker’a kaptırdı.

Fransa’da yaşayan ve işsiz olduğu öğrenilen 25 yaşındaki hacker, Obama’nın şifresini kırmasının ardından Fransız polisi tarafından FBI ile yürüttüğü ortak çalışmanın neticesinde Salı günü yakayı eleverdi.

Fransız polisi bu konuda yaptığı son açıklamasında, şifre kırmayla ilgili hiçbir özel eğitime sahip olmayan "Hacker Croll" lakaplı Fransız hacker’ın Obama’nın şifresini çalarken hiç zorlanmadığını ve sadece "Şifremi unuttum" özelliğini kullanarak Twitter hesabını kırdığını dile getirdi.

Polis sorgulamasının ardından Fransız hacker, 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek mahkemede hakim karşısına çıkacak.