Nokia X6 Türkiye’ye geliyor

İnternet
Geçtiğimiz sene Almanya’da düzenlenen Nokia World etkinliğinde duyrulan X6, cep telefonu pazarının lideri Nokia’nın müziğe odaklanan serisine yönelik en ileri modeli oluşturuyor. X harfiyl...
EMOJİLE

Geçtiğimiz sene Almanya’da düzenlenen Nokia World etkinliğinde duyrulan X6, cep telefonu pazarının lideri Nokia’nın müziğe odaklanan serisine yönelik en ileri modeli oluşturuyor. X harfiyle özetlenen müziğe odaklı XpressMusic serisini diğer markalar altındaki emsallerinden ayıran en önemli bileşen ‘Comes With Music’ adı verilen hizmet.

Comes With Music konsepti 2007’den bu yana hizmet veren Nokia Music Store adlı dijital şarkı satış ağında yer alan SonyBMG, Universal, EMI ve Warner Music başta olmak üzere birçok müzik şirketinin kataloğunu sınırsız ve ücretsiz kullanma temeline dayanıyor. Nokia’nın Mayıs ayında Türkiye’de de kullanıma açacağı hizmetle birlikte piyasaya süreceği X6 kullanıcıları 1 yıl boyunca bu arşivden yerli ve yabancı şarkıları istedikleri kadar çekip ömürboyu sahip olabilecekler.

İLK KAPASİTİF EKRAN
Müzik ağırlıklı olmak üzere multimedyaya odaklanan X6, aynı zamanda markanın en gelişmiş modellerinden birini oluşturuyor. En önemli ayrıcalığı dokunmatik ekranının diğer Nokia modellerindeki gibi rezistif değil, kapasitif olması. Apple iPhone’daki yapının aynısını kullanan telefon 16GB dahili belleğe sahip. Çizilmez yüzeyli 3,2 inçlik ekranı 360 x 640 piksel çözünürlük sağlıyor. 5 megapiksellik Carl-zeiss lensli, otomatik netlemeli kamerası LED flaş sayesinde hem fotoğraf hem de videoda Nokia standartlarını fazlasıyla sunuyor.

Tek şarjla 8,5 saate kadar konuşma ve 35 saate kadar müzik dinleme imkanı sunan X6’nın menü arayüzü geleneksel S60 kullanıcıları için oldukça tanıdık. Kullanımdaki kafa karıştıran tek ayrıntı sayfa kaydırma için genelde ekranda herhangi bir yeri kullanabiliyorken kimi zaman mutlaka ekranın yanında çıkan kaydırma çubuğunu kullanma mecburiyetiniz. Ayrıca çoklu dokunuş (multi-touch) desteği bulunmadığını da hatırlatalım.

En önemli uygulaması olan müzikçalarında özel bir yenilik olmamakla birlikte farklı parametrelere göre arşivinizden şarkı seçen ve listeler oluşturan Playlist DJ uygulaması gayet eğlenceli. Ses kalitesinin mükemmele yakın olduğu da hemen herkesin ilk tecrübede fark edeceği cinsten.
Avrupa’da 600 avrodan satılan cihazın Türkiye satış fiyatı henüz belli değil.