En Hızlı İnternet Güney Kore’de

İnternet
İnternet devi Akamai‘nin araştırmasına göre, dünyada ortalama internet hızı 1,7Mb/saniye. Dünyada internet bağlantısının en hızlı olduğu yer Güney Kore‘nin Masan kenti. Akamai‘nin ül...
EMOJİLE

İnternet devi Akamai‘nin araştırmasına göre, dünyada ortalama internet hızı 1,7Mb/saniye. Dünyada internet bağlantısının en hızlı olduğu yer Güney Kore‘nin Masan kenti.

Akamai‘nin ülkelere göre hız haritasında, Türkiye internet hızının düşük ve orta seviyede olduğu ülkeler kategorisinde yer alıyor.

3 ayda bir güncellenen listede İngiltere ortalama 3,8 Mb/sn hızla 27’inci sırada yer alıyor. Güney Kore‘de ortalama hız 12 Mb. Akamai’nin pazar araştırma sorumlusu David Belson, "Güney Kore’de 100 Mb internet erişimi de var. Ancak pahalı olduğu için rağbet görmüyor. Zira bu hizmet birkaç yüz dolar" diyor.

Mobil internet

Raporda ilk kez, mobil internet pazarına ilişkin verilere de yer veriliyor.

109 mobil internet sağlayıcısından 83’ü, 2 Mb’den daha hızlı hizmet sunuyor. 33 şirket 5 Mb, 6 şirket de 10 Mb’den hızlı internet hizmeti veriyor.

Küresel düzeyde mobil internet hızı, 105 Kb/sn ile 7,2 Mb/sn arasında değişiyor. Bu iki veri de Slovakya’da elde edildi.

Dünyada en hızlı internet erişiminin Asya’da olduğu görülüyor. 100 kentin yer aldığı listede 50’ye yakın Japon kenti var. Listede 12 Amerikan kenti yer alıyor.

İlk 20’de İsveç’in Umea kenti dışında hiçbir Avrupa şehri yok.

İlk 100’de yer alan Avrupa kentleri arasında Baden-Baden (Almanya), Wageningen (Hollanda) ve Temaşvar (Romanya) var.

BBC