Android Savaşları Kızışıyor!..

İnternet
Dünya Android işletim sistemi ile 2007 yılında tanıştı. Google tarafından mobil cihazlarda kullanılmak üzere çıkartılan işletim sistemi Android ile asıl amaç, cep telefonlarını en az bilgisayarlar kad...
EMOJİLE

Dünya Android işletim sistemi ile 2007 yılında tanıştı. Google tarafından mobil cihazlarda kullanılmak üzere çıkartılan işletim sistemi Android ile asıl amaç, cep telefonlarını en az bilgisayarlar kadar kullanışlı ve internet konusunda yetenekli yapabilmek. Sistemin en büyük rakibi IPhone. Bugün gazetesinden Hamit Varol’un haberine göre, dünyada Android işletim sistemine sahip ilk cep telefonlarını T-Mobile ve HTC markaları tarafından kullanıma sundu. Android işletim sistemli cepler hızla Türkiye’de de ilgi uyandırdı. Samsun Galaxy modelini piyasaya sundu. Ardından diğer markalar bunu takip etti. Son dönemde artan ilgi nedeniyle firmalar modellerini yenileyerek Türk piyasasındaki payını artırma çabasına girdi. Bunun son örneği Samsung ve HTC oldu.

İSTER TAKSİT İSTER PEŞİN

Samsung Electronics’in yeni akıllı telefonu GalaxyS, Turkcell işbirliği ile Türkiye’de eylülde satışa çıkarılıyor. GalaxyS, 4 inç Super Amoled ekran, Android 2.1 Eclair işletim sistemi, 1GHz işlemci, HD video kayıt ve oynatma, micro SD ile 32GB’a kadar yükseltilebilen 8GB dahili hafıza ile kullanıcılara pazardaki en güçlü donanımı sunuyor. Faturalı hat sahibi Turkcell müşterileri Samsung GalaxyS’e, 89 TL x 24 ay veya 149 TL x 12 ay seçenekleriyle sahip olabilecek. İsteyen Turkcell müşterileri ise Samsung GalaxyS’yi 1.475 liraya peşin alabilecek.

TEKNOSA SATACAK

HTC’nin popüler sosyal ağları bir araya getiren Android telefonu Wildfire, bugünden itibaren Teknosa tarafından satışa sunulacak. HTC’nin Facebook, Twitter ve Flickr gibi sosyal ağların içeriğini güncel ve düzenli bir şekilde bir arada gösteren Friend Stream uygulaması sayesinde Wildfire, gittiğiniz her yerde arkadaşlarınızın mesajlarını, yorumlarını ve fotoğraflarını anında takip izleme olanağı veriyor.

HTC Wildfire 3,2 inç kapasitif dokunmatik ekrana sahip. 5 megapiksel otomatik odaklı kamera ve LED flaş bulunan Wildfire’de, 3.5 mm ses portu ve microSD kart girişi ile sevdiğiniz şarkıları hep yanınızda taşımak mümkün. Türkiye’de siyah renk seçeneği ile satışa sunulacak olan HTC Wildfire’ın fiyatı KDV dahil 699 TL olarak belirlendi.

8 askeri testten tam not aldı

Lenovo ThinkPad serisinin en çok tercih edilen modellerinden, Lenovo ThinkPad R serisinin yerine sunulan ThinkPad L serisi, tasarımıyla olduğu kadar uygun fiyatıyla da dikkat çekiyor. 8 ayrı askeri testten geçilerek dayanıklılığı kanıtlanan Lenovo ThinkPad L 412 ve L512 modelleri, ThinkPad R serisine göre yüzde 11 daha hafif ve yüzde 12 oranında daha ince. 8 saate kadar pil ömrü sunan modeller, 3G, 4G bluetooth, wi-fi ve eternet gibi farklı bağlantı seçenekleri sunuyor. 6 hücreli pil ile ThinkPad L412 sadece 2,37 kg, ThinkPad L512 ise; 2,61 kg ağırlığında.

Ayrıca üründeki pil, 3 sene garanti sertifikasına sahip. 14 ve 15 inç olmak üzere iki ayrı ekran seçeneği ile sunulan ürünler, Intel’in yeni nesil işlemcilerini içeriyor. 500 GB 5400 rpm sabit disk ve 8 GB DDR3 belleğe sahip. 4 UBS port’u bulunan ürünün sıvı dökülmelere karşı dayanıklı klavyesi, 2 MP ve 1600×1200 çözünürlüklü düşük ışığa duyarlı web kamerası da var. Ürün kapalıyken USB portundan MP3 gibi ürünler şarj edilebiliyor. Eylül ayında satışa sunulacak ürünün fiyatı: 960-1350 dolar artı KDV.

Depolama gücü 2 terabayt

Toshiba, taşınabilir ve kullanımı kolay yeni sabit disk sürücüsü Stor.e Alu2 ‘ yi sunar. İki farklı sürüme sahip Stor.e Alu, A 2.5 sabit disk versiyonu ile 640 GB’ a kadar depolama kapasitesi, 3.5 sabit disk versiyonu ise 2 terebayt (TB) depolama kapasitesi sunuyor. 3.5 inç modeli güç kaynağı ile evde, ofiste sabit kullanım ve yolda kullanım için çok idealdir. Sadece 175 gr ağırlığında olan ürün, USB girişi ile güç kaynağına bağlanılabilir.

Stor.e Alu2 ile hızlı veri transferi sağlamak için High Speed USB 2.0 arabirimi özelliğini kullanarak, 480 Mbps aktarım hızı sağlayabilirsiniz. Stor.e Alu2 alüminyum dış cephesi ile gümüş ve bronz kahve olmak üzere iki renkte üretildi.Dış görünüşü oldukça şık olan sürücü ayrıca çok dayanıklı. Elektronik bileşenler ve sabit disk, toza, su sızıntılarına karşı ve darbelere karşı korumalı.

Yeni BlackBerry Curve 3G

RIM, popüler BlackBerry Curve serisi akıllı telefonlarına bir yenisini ekledi: BlackBerry Curve 3G. Hızla artan akıllı telefon alıcılarına güçlü ve uygun maliyetli bir seçenek sunmak üzere tasarlanan BlackBerry Curve 3G, dünya çapındaki yüksek hızlı 3G (HSDPA) ağlarını destekliyor. Cihaz, kullanıcılarına evde, işte ve mobil oldukları her yerde tüm ihtiyaçlarını karşılamaları için ayrıcalıklı iletişim özellikleri sunuyor. BlackBerry Curve 3G; hızlı ve hatasız yazım için tam QWERTY klavye, rahat navigasyon için optik trackpad, dahili GPS ve Wi-Fi yanı sıra müzik severlerin mobil durumdayken şarkılarına kolaylıkla erişebilmeleri için özel medya tuşları içeriyor.

Yeni BlackBerry Curve 3G ayrıca, video kayıt özellikli kameraya ve 32 GB’a kadar hafıza kaydı sağlayan mikro SD/SDHC yuvasına sahip. Yeni akıllı telefonun 3G ağı desteği ise internette gezinmeyi ve internet üzerinden müzik dinlemeyi kolaylaştırıyor. Yeni BlackBerry Curve 3G kullanıcılarına aynı zamanda telefondayken internette sörf yapma, BlackBerry Messenger’ı (BBM) kullanma ve popüler sosyal ağlar üzerinden bulundukları yerleri arkadaşlarıyla paylaşma olanağı da sağlıyor. Yeni BlackBerry Curve 3G akıllı telefonları içerisinde BlackBerry 5 yazılımı bulunuyor, ancak yeni cihaz BlackBerry 6 ile de uyumlu çalışabiliyor.

Hızlı veri transferi, şık tasarım

DataStar, özellikle kurumlara yönelik bir harici disk olan Lacie Network Space’i pazara sundu. Parlak siyah şık kasası ile dikkat çeken ürün hem PC hem Macintosh uyumlu. Parlak siyah kasası olan ürün, 0,95 kg ağırlığında. Masa üstünde az yer kaplayan boyutuna (11,7 x 19,3 x 4,5 cm) karşın yüksek depolama özellikleri ile kurumların gereksinimlerine uygun olan ürün, Gigabit Ethernet hızını destekliyor. USB 2.0 uyumlu olan Lacie Network Space’in Media Server özelliği de bulunuyor.

Logitech’den oyun için özel silahlar!

Logitech, 7.1 dolby surround sound sunan Logitech Wireless Gaming Headset G930, 13 kontrol özelliğine sahip Logitech Wireless Gaming Mouse G700 ve Logitech’in özel GamePanel LCD ekranına sahip Logitech Gaming Keyboard G510’dan oluşan üç yeni oyun aksesuarını piyasaya sundu. Logitech Türkiye Satış ve Pazarlama Müdürü Mustafa Uyar, yeni G serisi ürünlerin, tüm oyunculara rekabet avantajı sunduğunu söyledi. Uyar, "Hangi oyunu oynarsanız oynayın, G serisinin yeni aksesuarları; 7.1 surround sound’a sahip kulaklık, 13 adet kontrole sahip mouse ya da oyun içi kritik durum bilgisini gösteren LCD ekrana sahip klavyenin geliştirilmiş üstün özellikleri kazanmanıza yardımcı oluyor" dedi.

Casper en iyi PC üreticisi

Teknoloji devi Microsoft, her yıl düzenlediği "Yılın İş Ortakları Ödülleri"nin sahiplerini açıkladı. Microsoft, 2003 yılından bu yana her yıl gerçekleştirdiği "Worldwide Partner Conference" ın (WPC) 2010 yılı etkinliğini bu yıl Washington’da düzenledi. Microsoft’un her yıl tüm dünyadaki iş ortaklarını olarak bir araya getirdiği konferansta aynı zamanda çeşitli kategorilere ayrılmış olan "2010 Yılın İş Ortakları Ödülleri" de dağıtıldı.

3 BİN ŞİRKETİ SOLLADI

Başarılı bir yıl geçiren ve yüksek performans gösteren birçok şirketin çeşitli kategorilerde yarıştığı ödül töreninde Casper, 3 bin bilgisayar üreticisi (OEM Orijinal Equipment Manufacture) arasından "Yılın En İyi Pc Üreticisi" seçildi. Ödülü, Microsoft İş Ortaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Jon Roskill’nın elinden alan Casper CEO’su Charlotte Anne Lamprecht, Casper’ın bu ödüle layık görülmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Casper’ın her zaman en yeni teknolojileri dünya ile aynı anda tüketicilerine ulaştırdığını hatırlatan Lamprecht, "Amacımız dünyanın en başarılı ve en saygın bilişim şirketi olmak. Bu doğrultuda her yıl bir önceki yıldan daha iyisini başarabilmek için çalışıyor, işimizi daha da büyütmek için emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.