Twitter Derse de Girer mi?

İnternet
Sadece 140 karakterlik mesaj ile kendini ifade etme yöntemi akademik camiaya pek hitap etmiyor gibi görünse de yapılan bir araştırma bunun tam tersini gösterdi. Yıllardır teknolojiyi eğitime uyarlaman...
EMOJİLE

Sadece 140 karakterlik mesaj ile kendini ifade etme yöntemi akademik camiaya pek hitap etmiyor gibi görünse de yapılan bir araştırma bunun tam tersini gösterdi.

Yıllardır teknolojiyi eğitime uyarlamanın yollarını arayan uzmanlar, şimdi de öğrencilerin eğitim ortamına adaptasyonunun sağlanmasında sosyal medyanın etkilerini inceliyor. Bu sebeple Lock Haven Üniversitesi’nden Doktor Reynol Junco Twitter’ın eğitim alanında kullanılmasına dair bir araştırma gerçekleştirdi.

Buna göre, genel sağlık uzmanlığı birinci sınıf öğrencilerden seçilen 4 gruba ayrılan toplam 70 kişiden 15 kişilik grup seminer dersine boyunca yapılan tartışma ve verilen ödevlerde Twitter’ı kullandı. Bu öğrenciler Twitter’da dersle ilgili okumalar üzerine yorumlar ve kendi aralarında tartışmalar yaparak daha katılımcı bir şekilde ödevlerini tamamladılar. Diğer gruplar ise Twitter’ı kullanmadı.

”Bilgisayar Temelli Eğitim Dergisi”nde yayınlanan bu araştırma sonuçlarına göre yıl sonunda Twitter’ı ödevlerinde kullanan öğrencilerin derse katılım oranlarında ve genel not ortalamalarında 4 puan üzerinden 0.5 puanlık bir artış gözlendi.

Bu araştırma geleceğe dönük olarak ‘Sosyal medya okullarda eğitim amaçlı kullanılabilir mi?’ sorusunu gündeme getirdi. Şimdi uzmanlar bu soruya yanıt arıyor.