Wikileaks’e Sosyal Ağlardan Destek

İnternet
Geçtiğimiz günlerde Amazon ve Paypal gibi internet servislerinin Wikileaks’e erişimi engellemelerinin ardından gözler diğer sitelere çevrilmişti. Kimlerin sansür uygulayıp, kimlerin Wikileaks...
EMOJİLE

Geçtiğimiz günlerde Amazon ve Paypal gibi internet servislerinin Wikileaks’e erişimi engellemelerinin ardından gözler diğer sitelere çevrilmişti. Kimlerin sansür uygulayıp, kimlerin Wikileaks’e destek olacağı merak edilirken, sosyal paylaşım sitelerinin iki dev isminden gelen açıklamalar Wikileaks’in kurucusu Julian Assange’ı rahatlatacak gibi görünüyor.

Facebook yaklaşık 1 milyon takipçisi olan ”Wikileaks”sayfasının, içerik yönünden standartlarını ihlal etmediğini söyledi. Buna göre sayfanın engellenmesinin söz konusu değil. Facebook şimdilik Wiikileaks’ten yana tavır almış olsa da, gelişmelere göre tavrının değişebileceği konuşuluyor.

Daha önce Wikileaks, Safety First adlı bir blogda #wikileaks ya da #cablegate gibi etiketlerin çok kullanılmasına rağmen Twitter’ın Trend listesinden çıkarıldığını öne sürmüştü. Washington Post’a yaptığı açıklamada bu iddiayı yalanlayan Twitter sözcüsü,Wikileaks ile ilgili başlıklara sansür uygulanmadığını ifade etti.
 
MERVE TUNÇEL- ZAMAN