TV Alışkanlıklarımız Değişecek

İnternet
Geçen yıl 2.1 milyar dolarla Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı olan Vestel, yeni televizyonuyla evlerde devrim yaratacak. Vestel, ayrı bir cihaza gerek duymadan bilgisayar gibi internete bağl...
EMOJİLE

Geçen yıl 2.1 milyar dolarla Türkiye’nin ikinci büyük ihracatçısı olan Vestel, yeni televizyonuyla evlerde devrim yaratacak. Vestel, ayrı bir cihaza gerek duymadan bilgisayar gibi internete bağlanabilen akıllı televizyonlarını 2011’in ilk çeyreğinde Avrupa ve Türkiye’de satışa sunacak. Avrupa’da Samsung’dan sonra kendi portalını kuran ikinci şirket olan Vestel, akıllı bilgisayarlarla gençlerden sonra evdeki yaşlıları da internetle buluşturacak.

"HERKES, BİLGİSAYAR OLMASA DA İNTERNETE BAĞLANACAK"

Vestel’in ihracat ve Ar-Ge stratejilerini anlatan Vestel Dış Ticaret Başkanı Turan Erdoğan, beş yıl içinde dünyadaki tüm televizyonların internete bağlanabilen ‘Connected TV’ye dönüşeceğini söyledi. 2011’den itibaren ilk yıl yüzde 10 olmak üzere ürettikleri tüm televizyonların beş yıl içinde Connected TV olacağını belirten Erdoğan, “Gelecek burada. Biz de ilk yıl yüzde 10 ile başlayıp beş yılda tüm TV’lerimizi Connected TV yapacağız. Artık herkes, bilgisayar olmasa da TV’den internete bağlanacak” dedi.

YENİ TÜR ZAPPING DÖNEMİ

Evlerdeki interneti kullanarak, uzaktan kumanda ya da klavye takılarak yönetilen ‘Connected TV’lerle herkes Facebook, YouTube, Twitter, Google ve Yahoo gibi sitelere girebilecek. Kullanıcılar kanal değiştirir gibi site gezecek. Fiyatın çok farklı olmayacağını anlatan Erdoğan, “Bu sistem için 2-3 yıldır Ar-Ge yatırımı yapıyoruz. En az 50 mühendis çalışıyor. Kullanılan malzeme de pahalı olduğu için fiyatı normal TV’den çok olacak ama mantıklı seviyede kalacak” diyor.

İlker Pehlivan / Radikal