Kılavuzu Okumadan 3D Ürün Almayın

İnternet
Sharp, Hitachi, Samsung ve Toshiba “active shutter” adı verilen gözlük gerektirmeden 3D seyretmeye olanak sağlayan TV modelleri üzerinde çalışırken, Nintendo da gözlüksüz 3D’yi bu yı...
EMOJİLE

Sharp, Hitachi, Samsung ve Toshiba “active shutter” adı verilen gözlük gerektirmeden 3D seyretmeye olanak sağlayan TV modelleri üzerinde çalışırken, Nintendo da gözlüksüz 3D’yi bu yıl 3DS ile taşınabilir oyun konsollarına taşımaya hazırlanıyor.

3D’de bu gelişmeler yaşanırken, 3D ürünlerin kullanım kılavuzlarındaki uyarılar, tüketicileri bu ürünleri alırken daha dikkatli olmaya zorlayacak. Geçtiğimiz günlerde 3DS’yi tanıtan Nintendo, 6 yaşın altındaki çocukların kesinlikle kullanmaması uyarısı yaparken, uzmanlar gözün gelişme çağı olan bu yaşlarda 3D’nin sol ve sağ göze ayrı ayrı gönderdiği sinyallerin çocukların görme yeteneğini olumsuz etkileyeceğinin altını çiziyor. Nintendo, mart ayında satışına başlayacağı ürünle ilgili şimdiden şu uyarıyı yapıyor: “Belirli aralıklarla 3D özelliğini kapatmalı. Her yarım saatte bir 3DS ile oyun oynamaya ara verilmeli.”

HT EKONOMİ