Video Oyunları Temize Mi Çıkıyor?

İnternet
New Scientist’te yer alan habere göre, Michigan Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, önceden yapılan çalışmaların video oyunlarının ve televizyon izlemenin obezite oranının artışını de...
EMOJİLE

New Scientist’te yer alan habere göre, Michigan Üniversitesi’nde görevli araştırmacılar, önceden yapılan çalışmaların video oyunlarının ve televizyon izlemenin obezite oranının artışını desteklediğini belirtirken, yaptıkları yeni araştırma ile daha fazla video oyunu oynayanların obeziteden şikayet etmediklerini ve hatta görsel yetenekleri daha da geliştirdiğini açıkladılar.

 

İnterneti daha sık kullanan çocukların okuma yeteneklerinin daha iyi olduğu, ancak test sonuçlarında daha düşük seviyede oldukları kaydedildi.

 

Araştırmacılar, 12 yaşındaki 482 çocuğu 3 yıl boyunca takip ettiler ve çocuklarla aileleri 6 büyük araştırmada değerlendirdiler. Bu süre boyunca, katılımcılar video oyunu oynama süreleri, internet ve cep telefonu kullanımıyla ilgili soruları cevapladılar.

 

 

Sınav sonuçlarını, kilo, boy, sosyo-ekonomik ve nesil faktörünü de dikkate alan araştırmacılar, çocukların matematiksel, görsel ve okumadaki yeteneklerini ölçtüler. Video oyunlarının kilo ve boyu belirlemede etkili olmadığını tespit ettiler. Ayrıca, en güçlü belirleyicilerin nesil, yaş ve sosyo-ekonomik statü olduğu belirtildi.

 

Zaman