Facebook ve Twitter Diktatötlerin Kabusu!

İnternet
Türkiye Bilişim Derneği (TDB) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, ”Facebook ve Twitter diktatörleri deviriyor. Son, Tunus, Arnavutluk ve Mısır Twitter devrimi” dedi.Kara...
EMOJİLE

Türkiye Bilişim Derneği (TDB) İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karadağ, ”Facebook ve Twitter diktatörleri deviriyor. Son, Tunus, Arnavutluk ve Mısır Twitter devrimi” dedi.Karadağ, Erzurum Palan Otel’de düzenlenen, Avrupa Birliği destekli ”İnternet Girişimciliği ve e-Ticaret Eğitim Atölyesi”nin açılış toplantısında yaptığı konuşmada, internetin günümüz dünyasındaki yeriyle ilgili değerlendirmede bulundu.

İnternet aracılığıyla gelişen sosyal paylaşım sitelerinin insan hayatında önemli bir yer edindiğini, sosyal paylaşım sitelerinin ülkeleri etkilediğini ifade eden Karadağ, şunları kaydetti:

”Facebook ve Twitter, diktatörleri deviriyor. Son, Tunus, Arnavutluk ve Mısır Twitter devrimi. İnsanlar medyanın sansürlendiği ortamlarda Twitter ile blog sitelerde, internette fotoğrafları bütün dünyada paylaştı ve burada diktatörler çok ciddi sıkıntı çekmeye başladı. Arap ülkelerinde devrimler, sosyal medyanın ilk devrimi olarak tarihe geçti. Yine İran’daki olaylarda Twitter’dan dolayı ortaya çıkmıştı. Oradan bir tanesi olup bitenleri Twitter’dan internete iletince anında bütün dünyaya yayıldı. Bugün Cumhurbaşkanımızın da Twitter sayfası var.”

ABD Başkanı Barack Obama’nın son seçimleri kazanmasında sosyal paylaşım sitelerinin de katkısının bulunduğunu ifade eden Karadağ, şöyle devam etti:

”Barack Obama, son seçimleri sosyal medya ile kazandı, sosyal paylaşım siteleriyle kazandı. Bugün Obama’nın Twitter’da 4 milyon 485 bin takipçisi varmış. Obama’yı zafere taşıyan kişi David Plouffe. O yeni medya kuruyor. ‘Yeni medya önemli, pazarlama yapacağım, e-mail göndereceğim’ diyor ve Facebook’un kurucu ortaklarından birisini (Chris Hughes) işe alıyor. O da genç bir ekip kuruyor. Twitter gibi Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinde ikonlar oluşturuyor. Sonuç olarak baktığımızda rakibi McCain’in 600 bin gibi Facebook’ta arkadaşı varken Obama’nın 2 milyon 400 bin. Obama’nın Youtube’da video sayısı 80 milyonun üzerinde. Bu da baktığınızda, McCain 201 milyon dolar bağış toplarken Obama da internet sayesinde 500 milyon dolar bağış topluyor.”

Karadağ, WikiLeaks’ın yayımladığı belgelerin dünyada geniş yankı uyandırdığını da dile getirerek, ”251 bin belgeden 842 tanesini yayınladılar ve kıyamet koptu. Obama, ‘internet komutanı olması lazım ‘ dedi. İnternetten ciddi bir şekilde korunmamız lazım” dedi.

Konuşmasında Türkiye’deki internet sitelerine de değinen Karadağ, ”Ekşi Sözlük” isimli sitenin yayınları sonucu bir içme suyu şirketinin marka ismini değiştirmek zorunda kaldığını anlattı.

Karadağ’ın ardından toplantıya katılan diğer yetkililer, ”İnternet Girişimciliği ve e-Ticaret Eğitim Atölyesi” projesi hakkında görüşlerini dile getirdi.

TBD İstanbul Şubesi ile Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından hazırlanan ve 44 girişimcinin katıldığı proje 12 ay sürecek. 254 bin 911 avro bütçeli projede girişimcilik, internet ve pazarlama konularında katılımcılara eğitim verilecek. başarılı olan 10 genç, İstanbul’da girişimcilik, internet ve pazarlama konularında sektörlerin önde gelen temsilcilerinden eğitim alacak.

AA