Facebook’tan Çin’e Özel Hamle mi Gelecek?

İnternet
İşte Facebook’un yeni ve özel planı.   1 milyarı aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük güçlerinden biri olan Çin tüm şirketler için iyi bir pazar ve yatırım kapısı. Ancak, Çin Halk Cumhuriyeti&...
EMOJİLE

İşte Facebook’un yeni ve özel planı.

 

1 milyarı aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük güçlerinden biri olan Çin tüm şirketler için iyi bir pazar ve yatırım kapısı. Ancak, Çin Halk Cumhuriyeti’nin sıkı kuralları gereği orada iş yapmak herkesin becerebileceği bir iş değil.

Geçtiğimiz yıl Google örneğinde görüldüğü gibi ülkenin sansür yasalarına ve sıkı yönetim şekline uymayan şirketlere ülkenin tepkisi aşırı oluyor. Ancak Mark Zuckerberg,  2007’den bu yana kafasına taktığı Çin projesiyle bu ön yargıları yıkmaya niyetli.

Facebook, Çinbook mu olacak?

Ünlü sosyal ağın yönetimine yakın kaynakların bildirdiklerine göre Zuckerberg en sonunda Çin ile anlaşmaya varabildi. Ülkenin 50 milyar dolar değerindeki arama motoru olan Baidu’ya yatırım yapan Zuckerberg, Çin için özel bir Facebook kurmaya hazırlanıyor.

Ancak normal ülke yasaları gereğince tüm dünyaya açık olan Facebook ile, Facebook Çin arasında bir arama bağlantısı bulunmayacak. 1 milyar kişilik özel pazarı gözüne kestiren Zuckerberg’in önümüzdeki günlerde bu projesini dünyay tanıtması bekleniyor.

Shiftdelete.net