Gül: İnternet Özgürlüğü Kısıtlanmıyor

İnternet
Gül, "Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı, isteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki, internet fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak is...
EMOJİLE

Gül, "Benim görüşüm, temelde hiçbir özgürlük kısıtlaması olmamalı, isteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki, internet fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli" dedi.

Gül, akşam saatlerinde Twitter hesabından "internete sansür" başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenler ve izlediği filmlere kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu. İnternete sansür konusunun ilk gündeme geldiği günlerde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) yetkililerini çağırarak ayrıntılı bilgi aldığını belirten Cumhurbaşkanı Gül şunları kaydetti: "Bana verilen bilgilere göre, kimse herhangi bir zorlamaya tabi tutulmuyor. Kimsenin özgürlüğü kısıtlanmıyor. Özel sektör, ürünlerini aynı şekilde sunmaya devam edecek. Kamu da, kendi sorumluluğu gereği, alternatif bir ürün sunacak. Benim görüşüm, temelde hiç bir özgürlük kısıtlaması olmamalı. İsteyen herkes internette özgürce dolaşabilmeli. Öte yandan, unutmayalım ki, internet fırtınalı bir okyanus. Gemisini korumak isteyenlere de güvenli limanlar sunulabilmeli."

Gül ayrıca sözleşmeli öğretmenlerin yaşadığı sıkıntılara da değinerek, "Sözleşmeli öğretmenlerimizin ve sağlık personelimizin durumu. Ciddi sıkıntıları olduğunu kabul ediyorum.Ama siz de biliyorsunuz ki bu, çok farklı boyutları olan bir konu. Hükümete gerekli hatırlatmalarda bulundum, bulunmaya devam edeceğim" dedi. Twitter’daki takipçilerinin izlediği filmleri merak ettiklerini belirten Gül, "Vizyon filmleri tabii ki izliyorum ama sinema vizyon filmlerden ibaret değil. Mesela pazar sabahları TRT’de
yayınlanan klasik Western’lerden büyük keyif alıyorum ve vaktim olduğunda izliyorum" diye konuştu.

Gül, son olarak gerek Ankara’da gerekse İstanbul’da konvoyuyla geçiş güzargahındaki trafiği aksattığı yönündeki eleştirilere de açıklık getirdi. Gül şunları kaydetti: "Veda etmeden son bir not: İstanbul’da da Ankara’da da trafiği kapatmamaya özel önem veriyorum, helikopteri ya da deniz yolunu kullanıyorum. Beşiktaş’ta dün meydana gelen trafik tıkanıklığı bizimle alakalı olmamalı; zira Tarabya’dan Dolmabahçe’ye de deniz yolu ile gidip geldim."

İHA