2015 Yılında İnternet Nasıl Olacak?

İnternet
Geniş bant internet ağının gelişmesiyle birlikte tüm dünyada  sanal dünya yeniden keşfedilmeye başladın. 5-6 yıl önce internet trafiğinin büyük çoğunluğunu web siteleri, e-postalar ve arama motor...
EMOJİLE

Geniş bant internet ağının gelişmesiyle birlikte tüm dünyada  sanal dünya yeniden keşfedilmeye başladın. 5-6 yıl önce internet trafiğinin büyük çoğunluğunu web siteleri, e-postalar ve arama motorları kullanırken 2010 ile birlikte bu oranlarda büyük bir değişiklik başladı.

Geçtiğimiz günlerde TTNET ülkemizdeki internet kullanım ve servis oranlarını açıklamıştı. Bu rapora göre Türk kullanıcısı internet trafiklerinin büyük çoğunluğunu Tivibu ve diğer video izleme içeriklerine paylaşıyordu. Informa Telecoms & Media kurumunun araştırmasın göre internet dünyası 2015 yılında yeni trendlerin peşinden koşacak.

İnternet Yer Değiştirecek

Bu araştırma, 2015 yılında internet üzerinden TV içeriği ve film kiralama hizmeti sunan platformların mevcut internet kullanım trafiğinin yüzde 50’sine sahip olacağını gösteriyor. Kısacası, 2015 yılında internetin yarısı bu hizmetler için ayrılacak.

Diğer hızlı büyüme ise online dosya depolama ve paylaşma platformlarında yaşanacak. Bu tarz hizmet sunan sitelerin kullanım miktarlarının ciddi oranda artması bekleniyor. Günümüzde Avrupa ve Amerika ağırlıklı olan internet kullanımı ise 2015 yılında ise Asya ülkelerine taşınacak.

Dünya internet nüfusunun yüzde 47′si doğu ülkelerince kullanılırken sadece Çin’in bu istatistiğe 670 milyon kişi eklemesi bekleniyor.

shiftdelete.net