Kadın Sürücü Yasağına Twitter’tan Tepki

İnternet
Sosyal medya yine bir yasağa karşı verilen savaşın ana mekanı oldu. Suudi Arabistan’da kadınların  araç kullanılmasına izin verilmemesi üzerine Twitter başta olmak üzere birçok sosyal ağda ...
EMOJİLE

Sosyal medya yine bir yasağa karşı verilen savaşın ana mekanı oldu. Suudi Arabistan’da kadınların  araç kullanılmasına izin verilmemesi üzerine Twitter başta olmak üzere birçok sosyal ağda yasağı delmeye yönelik kampanyalar yürütülmeye başlandı.

Kampanyalar bugünü tarih göstererek kadınları araçlarıyla trafiğe çıkmaya davet ediyordu. Trafiğe çıkan kadın sürücüler cep telefonlarıyla olanları kaydedip Twitter ve Facebook hesapları üzerinden yaşananları tüm dünyaya duyurdu.

Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net’in haberine göre, Woman2drive adlı kampanya geçtiğimiz haftalarda yasağı delip görüntülerini YouTube’da yayınlayan Manal el Şerif’in hapishaneye atılması üzerine alevlendi. Şerif’in bu şekilde cezalandırmasını protesto eden 24 bin kişi Facebook’ta bir araya gelerek eylem planları yapmaya başladı.

Prensten de Destek Var

Bu protestonun fikir babalarından Benjamin Joffe-Walt, Twitter üzerinden yaptığı açıklamalarda, bugün araç kullanan kadınlardan sadece bir tanesinin polis tarafından çevrildiğini ona da sadece uyarı verildiğini söyledi.

İlk olarak 1990 yılında kadın sürücü yasağı Suudi Arabistan’da protesto edilmişti. Ancak eyleme katılanlar ibretlik şekilde cezalandırılmıştı.

Teknolojiye düşkünlüğüyle bilinen Suudi Kraliyet Ailesi mensubu Prens Khaled bin Alwaleed ise Twitter sayfası üzerinden protestolara destek verdi.

ShiftDelete.Net