YouTube Yine mi Engellendi?

İnternet
Türkiye ve YouTube arasındaki olaylı ilişki bir türlü sakinleşmiyor. Uzun yıllar boyunca ülkemizde engelli kalan ünlü video platformu YouTube geçtiğimiz sene mahkemeyle anlaşarak tekrar açılmıştı. Anc...
EMOJİLE

Türkiye ve YouTube arasındaki olaylı ilişki bir türlü sakinleşmiyor. Uzun yıllar boyunca ülkemizde engelli kalan ünlü video platformu YouTube geçtiğimiz sene mahkemeyle anlaşarak tekrar açılmıştı.

Ancak, son 15 dakikadır YouTube’a normal DNS ile giren kullanıcılar siteye erişemiyorlar. Standart DNS’lerle YouTube’a girilmeye çalışıldığı zaman kullanıcıların karşısına sadece beyaz bir ekran geliyor.

YouTube Filtrelendi mi?

Daha önceki engellemelerde bulunan mahkeme kararı sayfası da olmadığı için herkesin aklı karışık. İddialara göre YouTube BTK’ın yeni filtre sistemine takıldı ve bu yüzden açılmıyor.

Öte yandan, DNS değiştirildiği zaman video platformuna ulaşmak mümkün. 

Geçtiğimiz haftalarda Google’ın Maliye Bakanlığı yetkilileriyle anlaşıp vergi affından faydalandığı iddia edilmişti. Bu durumdan sonra teknik bir sorun da YouTube’un başını yakmış olabilir.

Yaklaşık bir saat süren sorun şimdilik çözülmüş görünüyor. Bazı kullanıcılar ise hala YouTube’a giremediklerini bildiriyor. Ancak iddialara göre, bu ufak teknik sorun filtreleme sisteminin test aşmaları sırasında yaşandı.

shiftdelete.net