Facebook’ta Dürtmek Tarih Oluyor!

İnternet
Geçtiğimiz hafta düzenlenen F8 konferansıyla Facebook’un bir dizi değişiklikler yapacağı ortaya çıkmıştı. Google+’ın da ortaya çıkmasından sonra büyük revizyona giden Facebook dürtme buton...
EMOJİLE

Geçtiğimiz hafta düzenlenen F8 konferansıyla Facebook’un bir dizi değişiklikler yapacağı ortaya çıkmıştı. Google+’ın da ortaya çıkmasından sonra büyük revizyona giden Facebook dürtme butonu hakkında da yeniliğe gidiyor. Site ilk açıldığı zamanlarda insanların birbirleriyle tanışmak amacıyla kulladıkları dürtme butonu birçok kullanıcı tarafından da eleştiriliyordu. Daha önce herhangi bir dürtme olduğunda ekranın sağ tarafında bildirim beliriyordu ancak kullanıcılar bu bildirimi çoğu zaman görmüyorlardı.

Abonelik sistemiyle gelen tasarım değişikliğinden sonraysa bu tuş, sağ üst köşeye taşınmıştı. Hala bu tuşun yerini bilmeyen kullanıcılar da var. ABD’de dürtme tuşuyla ilgili hapis cezasıyla sonlanan taciz davaları dahi açılmıştı. Zamanlar arka plana atılan bu özellik, kısa zaman içersinde de Facebook tarafından kaldırılacak. Bu işlemin ne zaman gerçekleşeceğiyse henüz belli değil.

Bilisimlive