Facebook Düğmeye Bastı Şirketler Coştu

İnternet
Facebook, kullanıcılarına cep telefonları üzerinden yer bildirimi yaparak ünlü markalardan özel fırsatlar, ödüller ve indirimler kazanmaya olanak sağlayan "Yer Bildirimi Fırsatları" uygulama...
EMOJİLE

Facebook, kullanıcılarına cep telefonları üzerinden yer bildirimi yaparak ünlü markalardan özel fırsatlar, ödüller ve indirimler kazanmaya olanak sağlayan "Yer Bildirimi Fırsatları" uygulamasını Türkiye’de de başlattı. Facebook, Türkiye’deki ilk yer bildirimi fırsatlarını; önde gelen markalar Garanti Bankası, Teknosa, Turkcell ve Vodafone ile sağlıyor.

Yüzde 50 indirim imkanı

Facebook kullanıcıları yer bildirimi yaparak, Turkcell’in ‘flagship’ mağazalarında mobil telefon aksesuarlarını yüzde 50, anlaşmalı Teknosa’da ise çok çeşitli ürünleri yüzde 50’ye varan indirimle satın alabiliyor. Benzer şekilde, Garanti ‘Paramatik’lerden destek kredisi başvurusunda bulunan ve kullananlar 50 TL bonus kazanırken, anlaşmalı Vodafone mağazalarında yer bildirimi yapan kullanıcılar, Facebook ile uyumlu Vodafone 555 cep telefonuna yüzde 35 indirimle sahip olabiliyor.

Arkadaşlara destek

Yer bildirimi yapan ve fırsatlardan yararlanan kullanıcıların arkadaşları da haber kaynağında ilgili bildirimleri görerek bu fırsatları keşfedebiliyor.

Samsung ‘dondurmalı sandviç’le cevap verdi

Apple’ın ‘iPhone 4S’ine karşı Samsung Galaxy Nexus ile atağa geçti. Google’ın işletim sistemini kullanan cihaz yüz tanıma sistemiyle iddialı olmak istiyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen iPhone 4S modeli aldığı bir milyonun üstünde siparişle cep telefonu piyasasında yeni bir hareket başlattı. Bir haftadan kısa bir sürede 4 milyon adet sattı. Apple’ın en yakın takipçisi Samsung iPhone 4S’e Galaxy Nexus ile cevap vermeye hazırlanıyor.

Yüz tanıma sistemi var

Nexus üstünde bulunan işletim sistemi, Google’ın son sürümü ‘dondurmalı sandviç’i. Google bu işletim sistemini mobil cihaz, tablet ve arasındaki herşeyin üstünde çalışmasıyla tanımlıyor. Bu işletim sisteminin en önemli iki özelliğinden biri artık bilinen parolalar yerine yüz tanıma kullanması, ayrıca veri transferi yapmak için telefonları yan yana getirip birbirleriyle haberleştirilmesi. Ancak ilk tanıtım sırasında yüz tanıma özelliği çalıştırılamadı.

Kasımda çıkacak

Samsung yetkilileri cihazın Avrupa, Japonya ve ABD’de kasım ayında çıkacağını söylerken fiyat ve satış beklentisi vermekten kaçındı.

Üçüncü boyut standart oldu

Üç boyutlu televizyonrlara ilgi hızla artıyor. Toshiba’nın yüksek performanslı ‘Cevo Engine’ teknolojisini kullanan iki yeni TV serisini duyurdu. WL863 ve YL863 TV’ler yüksek görüntü kalitesiyle 3 boyutlu yayınları sorunsuz gösteriyor. Bunun yanı sıra cihaz, katma değerli hizmetlere çevrimiçi erişim veya harici sabit disk sürücülerine program kaydetme (USB kaydetme) gibi kullanıcı dostu Smart TV özellikleri sağlıyor.

Kaliteli malzeme

Toshiba, tasarımda Jacob Jensen Desing ile yakın bir işbirliği içinde çalışarak, filigran kenarlara sahip ve kum püskürtmeli alüminyum gibi birinci sınıf kalitede malzemelerin kullanıldığı bir stil yarattı.

Ebeveyn kontrolü mobille birleşti

İnternet güvenliği yazılımları üreten Trend Micro, tüm dijital hayatı koruma altına almak için özel olarak tasarlanan güvenlik aracını duyurdu. Siber suçların tümüyle savaşması için tasarlanan ‘Titanium 2012’, aile fotoğraflarından banka hesaplarına, online alışverişten sosyal ağlara kadar tüm alanlarda koruma sağlıyor.
 
Marka, kullanıcıların her platformda internete güvenle girmeleri için tek pakette üç farklı çözümü birlikte sunuyor. Bunların ilki Mobile Security Personal Edition, akıllı telefonlar ve tabletler için mobil güvenlik sağlıyor. Ürün, dünyanın en fazla tercih edilen mobil işletim sistemi haline gelen Android için de özel güvenlik araçları içeriyor. Titanium 2012, Titanium’un ebeveyn kontrolü ve davranışsal görüntülemesi barındırıyor.

Eğlenceli arayüz

Sistemdeki eğlenceli ‘arayüz’ özelliği sayesinde kullanıcılar, dijital hayatları koruma altındayken bu durumun görüntülemesini de istedikleri gibi kişiselleştirebiliyor.

Adobe iPhone’a çalıştı

Adobe, iOS platformu için tasarlanmış yeni Adobe Reader’ın Apple iTunes mağazalarından ücretsiz olarak indirilebileceğini açıkladı. Yeni PDF okuyucu sayesinde, iPhone, iPad veya IPod Touch cihazlarınızda herhangi bir PDF dosyasını görüntülemek ve değişiklik yapmak artık daha da kolay.

PDF dosyalarında kolaylık

Kullanıcılar aynı zamanda PDF’lerde özel bir metin arama veya PDF dosyalarında farklı bölmeleri yönlendirmek için yer imleri veya küçük resimler kullanma gibi birçok yöntemle de PDF dosyalarıyla etkileşimde bulunabiliyor. Kullanıcı, baskıya ihtiyaç duyduğu takdirde PDF dokümanını iOS AirPrint yardımıyla kablosuz olarak yazdırabiliyor.

Bacasız fabrikalar Artvin’de

Türkiye’nin uç şehirlerinden biri olan Artvin, işsizlik konusunda en az sorunu olan bölgelerin de başında geliyor. Ne var ki şehirde yapılmakta olan barajların son kısmı da yakın zamanda bitirilince 5 bine yakın kişi açığa çıkacak ve büyük bir işsizlik sorunu başlayacak.

Topbaş çağrı yanıtladı

Türkiye’nin bacasız fabrikaları haline gelen çağrı merkezleri konusunda Doğu’da yaptığı yatırımlarla ön plana çıkan Turkcell, Artvin’de de devletten sonra en büyük işveren haline geliyor. Global Bilgi’nin yeni Artvin Çağrı Merkezi günde 15 bin arama kapasitesine sahip. Merkez çalışanları Halkbank müşterilerine yönelik olarak internet ve telefon bankacılığı aktivasyonu, hazır kredi bilgilendirme, kredi kartı satışı gibi hizmetler verecek. Açılışta, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da çağrı yanıtladı.

‘Kızım işin hayırlı olsun’

Yaş ortalamasının 25 olduğu çağrı merkezinde, çalışanların yüzde 77’si kadın. Merkezde çalışanların yüzde 29’u lisans, yüzde 29’u lise, yüzde 42’si ise ön lisans mezunlarından oluşuyor. Çalışmalara yeni başlayan çağrı merkezinin içinde üstünde ailelerin kızlarına destek mesajlarının yazdığı çiçekler dikkat çekti.

Bugün