2011’de Facebook’ta En Çok Neler Koşuldu?

İnternet
2011’i geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, yılın olayları yalnızca medyada değil şüphesiz sosyal ağlarda da çok konuşuldu, tartışıldı. Gündemi sarsan olaylar hakkında sosyal ağ kullanı...
EMOJİLE

2011’i geride bırakmaya hazırlandığımız şu günlerde, yılın olayları yalnızca medyada değil şüphesiz sosyal ağlarda da çok konuşuldu, tartışıldı. Gündemi sarsan olaylar hakkında sosyal ağ kullanıcıların yaptığı yorum, paylaşım ve güncellemelerden yola çıkan Facebook ise yıl içinde sosyal ağda hakkında en çok konuşulan başlıkları sıraladı.

Sıralamaya göre, 2011 yılı içinde Facebook’ta en çok konuşulan konu Usame Bin Ladin’in ölümü oldu.

Ölüm şekli son derece tartışmalı bulunan Usame Bin Ladin’den sonra Facebook’ta en çok konuşulan şey Amerikan Futbol Liginin final karşılaşmasıydı. Amerika’da resmen hayatı durduran; ligin final karşılaşması olan Super Bowl’u, Packers’ın kazanması Facebook’ta da büyük yankı uyandırdı.

ABD’nin dört bir yanında milyonları ekran başına kilitleyen, iki yaşındaki kızını öldürmekle suçlanan Casey Anthony davası ise Facebook’ta final maçından sonra en çok konuşulan üçüncü olay oldu. Daha rahat eğlenmek için kızını ortadan kaldırmakla suçlanan, 25 yaşındaki Anthony’nin jüri tarafından suçsuz bulunmasına tepki büyüktü.

Bu olayın ardından Facebook’u en çok kilitleyen konu Charlie Sheen’in sevilen komedi dizisi Two and a Half Man’den ayrılması oldu.

Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın ölümü ise en çok konuşulan başlıklar arasında beşinci sırayı aldı.

En çok konuşulan başlıkların altıncı sırasında ise İngiliz Kraliyet Sarayı’nda gerçekleşen Prens William & Kate Middleton’ın düğün töreni yer alırken, sekizinci sırada dünyanın en çok satan oyunu Call of Duty: Modern Warfare 3’ün çıkışı oldu.

Bunu Libya’da yaşanan kriz izlerken, çok sayıda eyaleti vuran Irene kasırgası Facebook Amerika’nın en çok konuştuğu 10. başlık oldu.

Türkiye’de neler konuşuldu?

Gündemin büyük bir hızla değiştiği ülkemizde ise 2011 yılı içinde en çok konuşulan olayların başında şüphesiz 2011 seçimleri vardı. Bu yıl pazarlama faaliyetlerini önceki yıllara göre daha da artıran siyasi partilerin seçim kampanyaları sosyal ağları da kısa sürede içine aldı.

Yine seçim sonuçlarına bağlı olarak Türkiye’de üçüncü kez iktidara gelen AK Parti’nin yüzde 50 oy oranıyla seçimden galip çıkması, Facebook’un en çok konuşulanları arasında yer aldı.

2011’in en ses getiren olaylarından biri de şüphesiz futbolda şike soruşturmasıydı. Şike kapsamında çok sayıda isim tutuklanırken, tutuklular arasında Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın da bulunması Facebook’da da çok ses getirdi.

Apple’ın efsanevi kurucusu pazarlama dahisi olarak anılan Steve Jobs’ın ölümü de Facebook Türkiye’nin de en çok konuştukları arasına girdi.

Geçtiğimiz aylarda Van’da meydana gelen 7.4’lük deprem ise Facebook’un uzun süre gündeminde kalan başlıklar arasındaydı.

Depremzedelere ve yardıma muhtaç insanlara yardım etmek isteyen kişilerin buluşma noktası haline gelen Facebook, bu dönemde çok sayıda yardım kampanyasına tanık oldu.

www.bilgicagi.com