Twitter’a Kısıtlama Talebi

İnternet
Bazı senatörler, Taliban’ın, internet ortamındaki propaganda ve haberleşme faaliyetlerini kısıtlamak amacıyla, sosyal medya ağlarından Twitter kullanımına sınırlama getirilmesini istedi. Kısıtla...
EMOJİLE

Bazı senatörler, Taliban’ın, internet ortamındaki propaganda ve haberleşme faaliyetlerini kısıtlamak amacıyla, sosyal medya ağlarından Twitter kullanımına sınırlama getirilmesini istedi.

Kısıtlama girişimine, Amerikan Senatosu iç Güvenlik Komitesi Başkanı senatör Joa Lieberman başkanlık ediyor.

Lieberman’ı destekleyenler, internet ve sosyal medyada, şiddet yanlısı aşırılığın engellenmesini istiyor.

Taliban’ın, NATO güçlerine yönelik gerçek olmayan açıklamaları için Twitter’i kullandığını belirten yetkililer, Taliban ile NATO yetkilileri arasında, Afganistan konusunda aynı sanal ortamda tartışmalar yaşandığına da dikkat çekiyor.

Ancak Twitter’ın engelleme talebini kabul etmediği haber veriliyor.

Site yetkililerinin, gerekçe olarak, Taliban’ın El Kaide gibi Amerikan Dışişleri Bakanlığının terörist örgütler listesinde yer almamasını gösterdiği belirtiliyor.

2008 yılında internet dünyasının önemli şirketlerinden Google, yine Lieberman’in başvurusuyla, terörizm propogandası yapıldığı gerekçesiyle, El Kaide’ye ait video görüntülerin Youtube video paylaşım sitesinden kaldırılmasına karar vermişti.

Trt.net.tr