Google’dan Yepyeni Tasarım

İnternet
Google bugüne kadar gördüğümüz en büyük ana sayfa değişimini tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Yeni tasarımda şimdi en üstte duran siyah çubuk gidiyor onun yerini gri bir logo alıyor. Bu logoya t...
EMOJİLE

Google bugüne kadar gördüğümüz en büyük ana sayfa değişimini tüm kullanıcılara açmaya hazırlanıyor. Yeni tasarımda şimdi en üstte duran siyah çubuk gidiyor onun yerini gri bir logo alıyor. Bu logoya tıklandığında ya da üstüne gelindiğinde sitenin 7 alternatif hizmeti gözüküyor.

Analistler yeni tasarımın anasayfada kalabalık yaratmadan Google’ın yeni girişimlerini tanıtmayı amaçladığını belirtiyor.

İlk kez geçtiğimiz yıl duyurulan dizayn, şu an sadece sınırlı sayıda kullanıcıya gösteriliyor. Google’ın sözcüsü yeni arayüzün kullanıcı deneyimini geliştirmek üzere tasarlandığını söylüyor: "Sürekli revizyon ve gelişme felsefemizin bir parçası.

Eğer ilk Google sayfası ile bugünü karşılaştırırsanız, yapılan değişikliklerin önemini görebilirsiniz" Analist Chris Green, "Sayfayı kalabalık hale getirmeden tüm Google hizmetlerini sunmaya çalışıyorlar. Çünkü Google her zaman sade ve minimalist anasayfasını korumak konusunda çok katıdır" diyor yeni tasarım için.

Yeni tasarımın bir sonucu da Google hizmetlerine artık iki tıkla ulaşılması olacak. Şimdiki dizaynda ise "görseller" ve "haberler" gibi sayfalara tek tıkla ulaşmak mümkündü. Green bu gelişmenin de sitenin yararına olduğunu düşünüyor: "Yıllarca klik sayısını en aza indirgemek için uğraştık. Ancak daha net ve belirgin olmak için o ekstra klik faydalıdır"

ahaber.com