Bir internet sitesi, sistemlerindeki reklam mesajlarını takipçilerine ”tweet” olarak atacak ”twitter” kullanıcılarına para ödeyecek.
”Tweetad.net” sitesinin sahibi Cüneyt Yalınkılıç, yaptığı açıklamada, twitter kullanıcılarının doğrudan para kazanacağı bir girişimi bugün hayata geçirdiğini bildirdi.
Türkiye’de yayına başlayan ”tweead.net” adlı site ile 5,3 milyonu aktif olmak üzere 7,2 milyon Türk kullanıcıya hitap etmeyi planladığını bildiren Yalınkılıç, sistemin günde 1,7 milyon Türkçe tweet atılan Türkiye’de, twitter kullanıcılarının reklam yapmasına olanak tanıyarak, siteye üye olan herkese takipçisi sayısı kadar para kazandırabileceğini belirtti.
”Yeni Dünyanın Büyük Kumbarası” sloganı ile yola çıktığını ve sitesinin logosunda twitterın yumurtasından esinlenerek kırık yumurtanın içinden para çıkaran simge bulunduğunu ifade eden Yalınkılıç, sitenin İngilizce versiyonunu ise önümüzdeki ay aktif hale getireceğini kaydetti.
Twitter kullanıcısının sisteme bir kez kayıt olduktan sonra, sistemdeki ilanları görebileceğini anlatan Yalınkılıç, twitter kullanıcısının reklam verenin belirlemiş olduğu kriterlere uygun olması halinde her ilanı tweetleyebileceğini dile getirdi.
Kullanıcılara ilk aşamada ödenecek bedelin, takipçi başına bir kuruş olacağını belirten Yalınkılıç, kullanıcının hesabındaki parayı 50 TL’ye veya daha üzerine çıktıktan sonra çekebileceğini vurguladı.
Twitter kullanıcısının tweetlediği her ilan başına, ulaştığı takipçi sayısına göre para kazanacağını bildiren Yalınkılıç, bu paranın reklam verenin açmış olduğu krediden eksileceğini ifade etti.
Yalınkılıç, uygulamayla ilgili olarak şunları kaydetti:
”Yayın zamanı, günlük limit, saatlik limit, aynı kişi tarafından yeniden tweetlenme gibi kriterler, reklam veren tarafından önceden belirlenecek. Aynı şekilde twitter kullanıcıları sisteme üye olurken, yaşları, ilgi alanları, tuttukları takım ve yaşadıkları şehir gibi belli başlı bilgileri sistemle paylaştıkları için reklam verene, ilgi alanına göre ilan gösterme kolaylığı da sağlayacak.”
Sistemlerinin, reklam verenle, twitter kullanıcısını aynı platformda buluşturmayı amaçladığını belirten Yalınkılıç, sağlıklı bir şekilde büyümeleri halinde Türkiye’deki en büyük internet projesi haline gelebileceklerini kaydederek, amaçlarının 10 takipçisi olan binlerce katılımcı değilde şarkıcı Murat Boz gibi 1 milyon 280 bin takipçisi olan kişilere ulaşmak olduğunu ifade etti.
AHaber