7 yararlı bilgisayar uygulaması

İnternet
Deniz Ergürel’in haberi    Üstelik bu araçlardan bazıları hem ücretsiz hem de profesyonel programları aratmayan özellikte. Grafik, müzik, dosya paylaşımı, ofis uygulamaları ve vid...
EMOJİLE

Deniz Ergürel’in haberi   

Üstelik bu araçlardan bazıları hem ücretsiz hem de profesyonel programları aratmayan özellikte. Grafik, müzik, dosya paylaşımı, ofis uygulamaları ve video konferans alanında 7 ayrı uygulama işinizi kolaylaştıracak.

***

1- Pixlr: Online grafik editörü olan Pixlr ile fotoğraflarınıza profesyonel filtre veya efekt uygulayabilir, onları istediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz. Photoshop’un basit bir benzeri olan bu uygulama jpg, jpeg, gif, png, psd, pxd dosyalarını destekliyor. Türkçe arayüzüne de sahip olan uygulamayı kullanmak için üyelik gerekmiyor ve tamamıyla ücretsiz. Pixlr, basit grafik işlemleri yapmak isteyen ama bilgisayarında photoshop olmayanlar için harika bir uygulama. (http://pixlr.com/editor)

2- Ge.tt: Bu uygulama ile artık başkalarıyla internette dosya paylaşmak çok kolay. Yapmanız gereken ‘upload files’ butonuna tıklayarak paylaşacağınız dosyayı seçmek ve yükleme sayfasında çıkan adresi kopyalamak. Bu adresi istediğiniz kişilere vererek yüklediğiniz dosyaya kolayca erişmelerini sağlıyorsunuz. Ücretsiz bir uygulama olan Ge.tt’e üye olarak hem kendinize ait 2 GB’lık bir dosya alanına sahip olabilir hem de paylaşımını yaptığınız dosyaların kullanım istatistiklerini görebilirsiniz. (http://ge.tt/)

3- Pocket: İnternette dolaşırken güzel bir yazı veya video gördünüz ama ilgilenmeye hiç vaktiniz yok, işte böyle durumlarda Pocket uygulamasını kullanabilirsiniz. Gördüğünüz yazı veya videoyu Pocket uygulamasına ekleyip daha sonra internet bağlantınız olmasa bile göz atmanız mümkün. Bu oldukça kullanışlı uygulamanın iPad, iPhone, Android ve Kindle için geliştirilmiş versiyonları da var. (http://getpocket.com/)

4- Drive: Google’ın bu servisi ile dijital arşivinizi her daim yanınızda taşıyabiliyorsunuz. 5 GB ücretsiz alana sahip olan bu uygulamada metin, tablo, grafik ve sunum dosyaları oluşturabilirsiniz. Hazırladığınız dosyaları farklı klasörlere ayırabilir ve çalışmalarınızı düzenli bir şekilde koruyabilirsiniz. Google’ın bulut teknolojisinden yararlanan bu uygulamanın Android, iPad ve iPhone için geliştirilmiş versiyonları da var. (http://drive.google.com)

5- HangoutS: Google’ın bir diğer ilginç servisi Hangouts ile 9 kişiye kadar video konferans yapabilirsiniz. Ücretsiz olan bu uygulamayı kullanmak için Google+ üyesi olmanız gerekiyor. Hangouts uygulamasında ayrıca arkadaşlarınızla birlikte YouTube videoları izleme, Google Drive dökümanları üzerinde ortak çalışma ve başkalarıyla ekran paylaşma gibi özellikler var. (https://plus.google.com/hangouts)

6- 22Tracks: Techno, latin, soul, pop, reggae, r&b, funk gibi farklı türdeki müzikleri keşfetmek için geliştirilmiş bir müzik derleme sitesi. Tıpkı bir müzik kutusu gibi çalışan sitede Amsterdam, Brüksel ve Londra’dan DJ’lerin hazırladığı müzik türlerine tıklayarak 22 farklı eseri dinleme şansınız var. Uygulama özellikle alternatif müzik türlerini keşfetmek isteyenlerin ilgisini çekebilir. (http://22tracks.com)

7- Evernote: Gelişmiş bir not alma aracı olan Evernote ile yazı, fotoğraf ve ses dosyasından oluşan notlar tutabilir, notlarınızı anında güncelleyebilir ve bu güncellenmiş notlara bilgisayar, akıllı telefon, tablet gibi farklı araçlardan anında ulaşabilirsiniz. Evernote, aylık maksimum 60 megabaytlık kullanıma kadar ücretsiz. Eğer daha fazla yere ihtiyacınız varsa ayda 5 dolar (veya yılda 45 dolar) ödeyerek bu kapasiteyi 1 GB’a yükseltebilirsiniz. Uygulamanın Türkçe desteği de var. (http://www.evernote.com)

Haftanın iPhone uygulaması: iFind Hotels

Hotelscombined.com tarafından geliştirilen bu uygulama ile 2 milyondan fazla otel fırsatı arasında tek bir seferde tarama yapabiliyorsunuz. Uygulama yüzden fazla rezervasyon sitesinin fiyatlarını karşılaştırabiliyor. Uygulamada farklı şehirlerde arama yapabileceğiniz gibi bulunduğunuz konuma en yakın oteller arasında da arama yapma özelliği var. Türkçe dil desteği de olan bu uygulama ile aradığınız otelleri fiyat, popülerlik, konum ve havaalanına yakınlık gibi farklı kategorilere göre sıralayabilirsiniz. Uygulamada ayrıca otele dair bilgiler ve fiyatları tercih ettiğiniz kurdan gösterme özelliği var. Eğer sık seyahat ediyorsanız iFindHotels uygulamasına göz atmanızda fayda var. iFindHotels uygulamasını iPhone’unuza indirmek için: http://bit.ly/iFindHotels

Blog: http://medyaglob.com

Twitter: @denizergurel

e-Mail: ergurel.deniz@gmail.com