ABD internette tüm hesapları görüyor!

İnternet
Eski bir NSA ve CIA çalışanı olan Edward Snowden, bir Brezilya televizyonunda dünyayı karıştıracak bir iddia ortaya attı. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın Google’ın özel güvenlik ağ...
EMOJİLE

Eski bir NSA ve CIA çalışanı olan Edward Snowden, bir Brezilya televizyonunda dünyayı karıştıracak bir iddia ortaya attı. Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı NSA’nın Google’ın özel güvenlik ağına ve dünyanın en büyük para transfer ağı olan SWIFT hatlarına casus yazılımlarla girdiğini gösteren belgelerin elinde olduğunu söyleyen Snowden, NSA’nın yeni ajanlarını eğitirken kullandığı ve büyük şirketlerin network’lerine nasıl girileceğini gösteren bir eğitim kitapçığı bile hazırladığını öne sürdü.

Geçen hafta da NSA’nın ve İngiliz Ulusal Güvenlik Ajansı’nın Facebook ve Google’ın bilgisayarlarına sızdığını gösteren belgeler, Guardian ve New York Times gibi en büyük medya kuruluşlarında haber olmuştu.

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü James Klapper, ABD’nin istihbarat servislerinin ekonomik ve finansal olaylar ile terörün finansmanı konusunda bilgi topladığını bir sır olmadığını söyledi.

Hatta Klapper, ABD’nin ve müttefiklerinin finansal krizleri önceden tahmin edebilmek ve kararların ülke ekonomilerini etkilemesine karşı önceden tavır alabilmek” amacıyla bu işin yapıldığını bile belirtti.

“Yapmadığımız ise şirketlerin ekonomik sırlarının çalınmasıdır” diyen Klapper’ın, bu açıklamasına karşılık Brezilya Televizyonu’nda Snowden’ın Brezilya’nın en büyük petrol şirketi olan Petrobras’ın şirket ağlarına da girdiğine yönelik iddialarına yer verildi.

Paralimanı