Facebook yaşlanıyor

İnternet
Gençlerin internet alışkanlıklarını inceleyen araştırmacıların görüşü bu yönde. Kullanıcı sayılarına bakıldığında bunu tespit etmek mümkün. 35 ve daha küçük yaştaki kullanıcılar daha ilginç buldukları...
EMOJİLE

Gençlerin internet alışkanlıklarını inceleyen araştırmacıların görüşü bu yönde. Kullanıcı sayılarına bakıldığında bunu tespit etmek mümkün. 35 ve daha küçük yaştaki kullanıcılar daha ilginç buldukları başka platformlara yöneliyor. Facebook Malî İşler Müdürü David Ebersman şirketin kaydettiği rakamlarla ilgili bir konferansta bu gerçeği itiraf etmek zorunda kalmıştı.

Facebook’ta paylaşım rekoru kıran fotoğraflar

HER FONKSİYONA AYRI UYGULAMA

Gençlerin Facebook’tan uzaklaşmasının nedeniyse uzmanlara göre şu: “Bu hususta önceden trend her şeyin bir sosyal medya ağı üzerinden yapılabilmesiydi. Bu bir süre de böyle devam etti ve Facebook bu şekilde popülerlik kazandı. Belli amaçlara göre uygulamalar Facebook bünyesi içinde geliştiriliyordu. Ama son iki yılda trend başka bir yöne doğru. İnsanlar her bir fonksiyon için ayrı bir uygulamaya ya da ayrı bir web sayfasına sahip olmak istiyorlar ve böylece kendileri hakkında bir profil çıkartılmasını da mümkün olduğunca engellemeye çalışıyorlar. Tek bir sağlayıcının kendileri hakkında sosyal profil oluşturmasını istemiyorlar.”

FACEBOOK’UN EKSİKLERİ

Ayrıca veri güvenliği bakımından da Facebook eksiklere sahip. Facebook’un gizlilik ayarları son derece karışık ve bir paylaşımda bulunduğunda kimin neyi görebildiğini hemen hemen hiç kimse tam olarak bilemiyor. İletişim araştırmacıları, Facebook’un genç kullanıcılara dost bir yapısı olmadığında birleşiyor. Ve bu yüzden Facebook yaşlanıyor.

DW