Yeni bakanların takipçi sayıları fırladı

İnternet
AA muhabirinin “Sociabakers” ve “Twitter” internet sitelerinden derlediği bilgiye göre, kabine revizyonu açıklandıktan sonra takipçi sayısı en fazla artan bakan İçişleri Bakanı...
EMOJİLE

AA muhabirinin “Sociabakers” ve “Twitter” internet sitelerinden derlediği bilgiye göre, kabine revizyonu açıklandıktan sonra takipçi sayısı en fazla artan bakan İçişleri Bakanı Efkan Ala oldu. Ala’yı bakanlığının açıklanmasının ardından yaklaşık 25 bin civarı fazla kullanıcı takip etti.

Twitter’ı, 9 aydır kullanan Ala, bu dönemde 146 “tweet” atarken, 63 bin kullanıcı tarafından takip ediliyor. Ala’nın bakanlığı açıklanmadan önceki takipçi sayısı ise yaklaşık 39 bindi.

Bakan Efkan Ala’nın ardından takipçi sayısı en fazla artan bakan Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Çavuşoğlu oldu. Çavuşoğlu’nun takipçi sayısı 142 binden, 150 bine çıktı.

Çavuşoğlu’nu Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık izledi. Zeybekçi ve Işık’ın takipçi sayıları ortalama 7 bin arttı. Zeybekçi’nin takipçi sayısı 17 binden 24 bine, Işık’ın takipçi sayısı 13 binlerden 20 binlere çıktı.

Öte yandan yeni bakanlar adına Twitter’da çok sayıda sahte hesap açıldığı da gözlendi. Bakanlar, takipçilerini sahte hesaplara karşı itibar edilmemesi noktasında uyardı.