Twitter’da sessize alma dönemi

İnternet
Twitter’ın geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ekran görüntülerinde denediği ‘susturma’ (Mute) özelliği resmen duyuruldu. Şirketin resmi bloğundan yapılan açıklamada üyelerin istediği kişi...
EMOJİLE

Twitter’ın geçtiğimiz hafta ortaya çıkan ekran görüntülerinde denediği ‘susturma’ (Mute) özelliği resmen duyuruldu. Şirketin resmi bloğundan yapılan açıklamada üyelerin istediği kişileri sessize alarak bu kişilerin gönderdiği mesajların gizlenebileceği ifade edildi.

Yeni özellik aktif hale getirildiğinde seçilen kişi ya da kişilerin mesajları ve retweetleri abone olan kişinin haber akışında görüntülenmeyecek. Susturulan ya da sessize alınan kişi bu işlemi yapan abonenin mesajlarını favorilere ekleyebilecek, cevap verebilecek ya da retweet edebilecek.

Şimdilik belli kullanıcılar için aktif hale getirilen bu özellik webden ve iOS/Android uygulamaları üzerinden kullanılabilecek. Özelliğin önümüzdeki günlerde tüm kullanıcılara açılacağı da açıklandı.

Türkiye’de bazı kullanıcılar için aktif hale gelen özelliği kullanmak için abonenin ana sayfasına gelip çark simgesine tıklamak gerekiyor. Açılan menüde ‘Sustur’ (Mute) seçeneğini aktif hale getirmek yeterli oluyor.