Obama’nın twitter hesabı rekor kırdı

İnternet
Geçtiğimiz günlerde Twitter’da POTUS (President of the United States – Amerika Birleşik Devletler Başkanı) ismiyle yer almaya başladığını açıklayan ve ilk mesajını da bu hesap üzerinden bizzat k...
EMOJİLE

Geçtiğimiz günlerde Twitter’da POTUS (President of the United States – Amerika Birleşik Devletler Başkanı) ismiyle yer almaya başladığını açıklayan ve ilk mesajını da bu hesap üzerinden bizzat kendisi paylaşan başkan Barrack Obama’ya takipçi yağdı. 

Hesabın açıldığı andan itibaren birçok kişinin takip ettiği POTUS’a 5 saatte 1 milyon takipçi geldi. Al Jazeera’nın haberin hazırlandığı tarih ve saatte takipçi sayısı 2.21 milyona ulaşan POTUS hesabından bugüne kadar 3 mesaj paylaşıldı. Daha önce kurumsal olarak yönetilen bir hesabı kullanan Barrack Obama artık kendi mesajlarını paylaşmaya başladı. 

Bu sayede POTUS hesabı Twitter’da 1 milyon kullanıcıya en hızlı ulaşan hesap oldu. Daha önceki rekor Iron Man filmleriyle tanınan Robert Downey Jr.’a aitti. Oyuncu 1 milyon takipçiye 23 saat 22 dakikada ulaşmıştı. 

Ülke liderleri tarafından kullanılan Twitter’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 6.4 milyon, önceki Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de 6.41 milyon takipçisi bulunuyor.