Twitter’da Türkçe mesajlı hacker saldırısı: ‘Bu size ufak bir Osmanlı tokadı’

İnternet
Aralarında Almanya’nın önde gelen futbol kulüplerinden Borussia Dortmund ve BM Çocuklara Yardım Fonu’nun ABD (UNICEF USA) de olduğu milyonlarca takipçiye sahip Twitter hesapları hacklendi. SputnikR...
EMOJİLE

Aralarında Almanya’nın önde gelen futbol kulüplerinden Borussia Dortmund ve BM Çocuklara Yardım Fonu’nun ABD (UNICEF USA) de olduğu milyonlarca takipçiye sahip Twitter hesapları hacklendi.

Sputnik’in haberine göre, ele geçirilen hesapların hepsinde “卐 #Nazialmanya👌#Nazihollanda Bu size ufakbir👋#OSMANLITOKADI #16Nisan da görüşmek üzere Nemi yazdım Türkçe ÖĞREN #RT” mesajı paylaşıldı. Mesajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 2009 yılındaki Davos Zirvesi’nde dönemin İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’e “One minute” dediği anlarında yer aldığı ‘Reis’i Üzeni de biz üzeriz isimli bir de video yer aldı.

Twitter'da

Bloomberg’in haberine göre, hack saldırısından en az 25 Twitter hesabı etkilendi. Die Welt, Forbes, BBC Kuzey Amerika ve Reuters Japonya’ya ait hesaplar da saldırıdan etkilenenler arasında.

Twitter'da

Saldırıda Fransız siyasetçi Alain Juppé, Avrupa Parlamentosu ve Sprint’in CEO’su Marcelo Claure de siber saldırıda hedef alındı.

Bu arada Uluslararası Af Örgütü ve UNICEF USA’in hesabındaki mesajlar henüz dururken Borussia Dortmund ve Texas Baseball ise hesaplarını geri aldı ve mesajı sildi.

Dortmund ayrıca bir de mesaj yayınlayarak kendilerini uyaran takipçilerine teşekkür etti. Mesajda, “Hesabımıza bir hacker saldırısı olmuştur. Uyarılarınız için teşekkür ederiz. Atılan mesajlar derhal silinmiştir” denildi.

Twitter'da