İOS 4.3.2 Untethered Jailbreak’e Uygun

İcat İnovasyon
Apple’in iPhone, iPod ve iPad cihazlarında kullanılan iOS işletim sistemi 4.3.2 sürümü ile güncellendi. Bu güncellemde bazı hatalar giderildiği gibi, güvenlik acıkları da kapatıldı. Facetime uyg...
EMOJİLE

Apple’in iPhone, iPod ve iPad cihazlarında kullanılan iOS işletim sistemi 4.3.2 sürümü ile güncellendi. Bu güncellemde bazı hatalar giderildiği gibi, güvenlik acıkları da kapatıldı.

Facetime uygulamasındaki video gösterimi sorunu ortadan kalktı. iPad cihazlarında yaşanan 3G sorununa da çözümler getirildi. Buna ek olarak bazı güvenlik güncellemeleri de yapıldı.

Bunlardan Hangisi Gerçek iPhone 5?

Apple, bu güncellemeleri yaparken i0n1c adlı Hacker’ın 4.3.2 sürümünü kıran Untethered Exploit uygulaması için bir yama geliştirmedi. Quickpwn’de yapılan duyuruya göre, Apple’ın bu hatası  4.3.2 sürümü için Untethered Jailbreak’in mümkün olacağı söyleniliyor.

Tethered Jailbreak, cihazı 3. parti yazılımlara hazır hale getiren bir işlem. Bu işlemin en büyük dezavantajı, cihaz her yeni açıldığında eski haline gelmesi.

Dolaysıyla her yeni açılışta Jailbreak yapmak gerekiyor. Untethered jailbreak’te bu tür bir durum söz konusu değil. Untethered işlemini sadece bir kere yapmak yeterli. Cihaz kapanıp açılsa bile 3. parti yazılımları çalıştırır.

Shiftdelete.net