iOS 4.3.3 İçin Jailbreak Çıktı

İcat İnovasyon
Apple, mobil işletim sistemi olan iOS’u sürekli güncelliyor. Kullanıcılar, her güncellemede farklı özelliklere sahip olabiliyor. Bu esasında büyük bir avantaj. Fakat Jailbreak kullanıcıları bu g...
EMOJİLE

Apple, mobil işletim sistemi olan iOS’u sürekli güncelliyor. Kullanıcılar, her güncellemede farklı özelliklere sahip olabiliyor. Bu esasında büyük bir avantaj. Fakat Jailbreak kullanıcıları bu güncellemelerden pek faydalanamıyor. Çünkü cihazlarına bu güncellemeleri yüklediğinde üçüncü parti yazılım kurma özgürlüğü kısıtlanıyor.

Jailbreak konusunda uzman olan Dev Team işte bu kullanıcıların imdadına yetişiyor. Eskiden, yeni bir güncelleme çıktığında haftalarca ve hatta aylarca beklenilirdi. Jailbreak çıktığında Apple yeni bir sürüm çıkarırdı. Oysa günümüzde bu bekleme süresi çok azaldı. Öyle ki, Apple iOS, 4.3.3’ü duyurduktan tam iki gün sonra DevTeam Jailbreak sürümünü piyasaya sürdü. 

PwnageTool, Apple cihazlarında birçok kısıtlamayı kaldırıyor. Kullanıcılar bu uygulama ile Apple tarafından onaylanmayan birçok üçüncü parti yazılımı kurabiliyor.

PwnageTool’u kurmak için Mac OS X işletim sistemine sahip olmak gerekiyor. Windows kullanıcıları benzer bir işlemi redsn0w (0.96rc15) ile yapabiliyorlar.

Bu işlem iPad 2’de henüz yapılamıyor. Bunun en büyük nedeni de Jailbreak işlemi için Bootrom ya da iBoot Level Exploit’e ihtiyaç duyulması.
 

shiftdelete.net