Jetman Grand Canyon’u Turladı

İcat İnovasyon
Bugüne kadar birçok çılgın atlayış yapan ‘roket adam’ lakaplı İsviçreli maceracı Yves Rossy, sırtına taktığı jet motor ve kanatla ABD’nin Arizona eyaletindeki Grand Canyon üzerindeki...
EMOJİLE

Bugüne kadar birçok çılgın atlayış yapan ‘roket adam’ lakaplı İsviçreli maceracı Yves Rossy, sırtına taktığı jet motor ve kanatla ABD’nin Arizona eyaletindeki Grand Canyon üzerindeki uçuşunu tamamladı. Roket adamın, Grand Canyon tabanının 2,4 kilometre üstünde 4 motorlu jetiyle uçması eşsiz görüntüler oluşturdu.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER!..

Rossy’nin sponsoru olan İsviçreli saat firması Breitling, ABD’deki ilk uçuşunu gerçekleştiren roket adamın, Grand Canyon semalarında saatte 305 kilometreye ulaştığını ve paraşütünü açtıktan sonra yere sağ salim indiğini bildirdi.

Atlayışını ilk olarak geçtiğimiz Cuma günü yapmayı planlayan Rossy, deneme gerçekleştirmeden bu işe kalkışmanın risk oluşturacağını düşünmüş ve etkinliği iptal etmişti. Cumartesi günü ekibiyle Hualapai bölgesine gelen İsviçreli maceracı, kanyonun 60 metre üstünde uçuş denemeleri yapmıştı. Bunun üzerine Amerikan Federal Havacılık Yönetimi, Rossy’nin bir saati geçmemek şartıyla uçmasına yeşil ışık yakmıştı.

Sabah