DNS Değiştirmek Yasak mı?

İcat İnovasyon
Gündemi bir süredir meşgul eden ve "22 Ağustos İnternetin Ölümü" olarak jenerik hale gelen tepkiler, ciddi boyutlara ulaşınca ilgili kurumlar da açıklama yaparak konuyu netleştirdi. BTK Başk...
EMOJİLE

Gündemi bir süredir meşgul eden ve "22 Ağustos İnternetin Ölümü" olarak jenerik hale gelen tepkiler, ciddi boyutlara ulaşınca ilgili kurumlar da açıklama yaparak konuyu netleştirdi.

BTK Başkanı Tayfun Acarer, 22 Şubat’ta alınan "İnternetin Güvenli Kullanımı" adlı kurul kararıyla ilgili olarak merakla beklenen sorulara açıklık getirdi.

"Şu anki standart haliyle internet kullanmaya devam edecek kişiler ne yapacak?" sorusuna Acarer, "Aynı şekilde devam edebiliyorlar. İsterlerse diğer profillere geçiş yaparak interneti daha güvenli hale getirmek için bazı kısıtlamaları tercih etmeleri de kendi elinde" yanıtını verdi.

Bir gazetecinin "22 Ağustos’tan sonra yasaklanan bazı sitelere DNS değiştirerek girmek suç olacak mı? Çünkü kurul kararında böyle bir madde var" sorusunu ise Acarer şöyle cevapladı:

"Şu anda ne yapılıyorsa, 22 Ağustos’ta da o yapılacak. Yani DNS değiştirip yasaklanan sitelere girmek suç sayılmayacak."

Btk Başkanı Acarer, "aslında DNS değiştirip girmek suç ama biz dokunmayacağız" diyerek sözlerini noktalıyor…

Özetle, gösterilen tepkiler amacına ulaşmış gibi görünüyor. BTK da sivil toplum örgütleriyle konuyu değerlendirmeye devam edeceklerini, çok sık toplantılar yaparak bu konuda evrensel bir özgürlük imkanı sunmak istediklerini de samimi olarak açıklıyorlar.

shiftdelete.net