İşte Yepyeni Türk Sosyal Ağı!

İcat İnovasyon
Konum tabanlı sosyal ağların yeni oyuncusu meydana çıktı. Yerli bir platform olan Phoneist yayın hayatına merhaba dedi. Dünyada farklı örnekleri bulunan Phoneist, hem işletmeler hem de kullanıcılar iç...
EMOJİLE

Konum tabanlı sosyal ağların yeni oyuncusu meydana çıktı. Yerli bir platform olan Phoneist yayın hayatına merhaba dedi. Dünyada farklı örnekleri bulunan Phoneist, hem işletmeler hem de kullanıcılar için eğlenceli bir sosyal ağ olma özelliği taşıyor.

Phoneist’e üye olanlar bulundukları yere check-in yaparak yeni mekanlar keşfedebiliyor. Sitede yer alan oyunlarla ise farklı ödüller kazanma imkanı sunuluyor. Bunun yanı sıra üyeler mekan hakkındaki ipuçlarını, yorumları ve favorilerini, sosyal medyada arkadaşlarıyla anında paylaşarak üye işletmelerin sunduğu fırsatlardan da yararlanabiliyor.

Phoneist’te özel olarak geliştirilmiş bir yap-boz oyunu da bulunuyor. Oyun, Phoneist üyelerinin şehrin farklı noktalarına yerleştirilen yap-boz parçalarını toplamasıyla ilerliyor. Yap-boz’u tamamlayan kullanıcılar için ise farklı ödüller var. Bunun yanı sıra sitede görev oyunları da bulunuyor. İlk check-in yapıldığında ‘Keşfe Başla’, ikinci check-in’de ise ‘Kaşif’ rozeti kullanıcıların profiline ekleniyor. Üyelerin profilinde ayrıca yapılan check-in’ler, yazılan yorumlar ve favori mekanlar da bulunuyor.

Phoneist’in, dünyadaki örneklerinden farklı olan, çok yönlü bir sosyal ağ olduğunu dile getiren kurucu Emre Üstüner, "Öncelikle Türkçe olması yerel işletmeler için bilgilerini kolayca güncelleme ve kendi fırsatlarını yaratma imkanı sunuyor. Aynı zamanda puzzle oyunu gibi henüz benzerine rastlanmayan bir oyunda da kendilerini tanıtma imkanı buluyor" dedi.

Phoneist, HTML5 teknolojisine göre geliştirilen ve hem mobil telefonlar hem de bilgisayarlar aracılığıyla check-in yapılmasına olanak tanıyan bir site. Phoneist, Twitter ve Facebook bağlantılarına da sahip. Siteye ulaşmak için tıklayın…

chip.com.tr