Bu da Profesyonel Sosyal Ağ

İcat İnovasyon
Artık internette yer alamamak, neredeyse dünyada var olmamaya eşdeğer. Ülkemizde internet kullanıcıları 30 milyonu geçmiş durumda. İstatistikler, online sosyal iletişimi en çok kullanan ilk on ülke iç...
EMOJİLE

Artık internette yer alamamak, neredeyse dünyada var olmamaya eşdeğer. Ülkemizde internet kullanıcıları 30 milyonu geçmiş durumda. İstatistikler, online sosyal iletişimi en çok kullanan ilk on ülke içinde olduğumuzu gösteriyor. Kendine has mantığı olan "Sosyal Ağ"ları bilinçli ve etkili bir şekilde kullanırsak, profesyonel hayatımıza çarpıcı katkılar sağlayabilir. Kendisiyle online sosyal iletişimi konuştuğumuz Furkey’nin kurucusu Necip Yıldırım, "Eğer bu konuda kendinize yatırım yapıyorsanız, hiç durmayın, doğru yoldasınız" diyor.

Bugün dünyanın önde gelen üniversitelerinde inceleme konusu olan sosyal ağlar, çevremizdeki insanlarla iletişimimizi düzenlemeye yönelik en önemli kavram olarak karşımıza çıkıyor. Bir diğer deyişle, hayatımızın bir kopyasını da internette yaşıyoruz adeta. Üstelik mevcut tanıdıkların yanı sıra, yeni profesyonel kişilerle tanışmak çok daha kolay hale geldi.

"Profesyonel iş ağlarını, Facebook gibi sosyal paylaşım ağlarıyla karıştırmamak gerekir" diyen Necip Yıldırım, iş ağlarını tanıdık çevresinin internet’e taşınmış hali olarak düşünmenin doğru olmayacağını söylüyor. Sosyal iş ağlarının sınırlı bir tanıdık çevresinden çok daha dinamik olduğunu ifade eden Yıldırım şöyle devam ediyor: "İlgi alanımızdaki kişilerle bir araya gelip gruplar oluşturulabilir, faaliyet sahanızla ilgili bilgileri paylaşıp tartışma ortamları oluşturabilirsiniz. Birisine kartvizitinizi verip sonra "Beni unutur mu" kaygısına düşmezsiniz. Sosyal iş ağıları, ilişkilerinizi daima dinamik tutmanıza imkan sağlamakla birlikte, tanıdığınız insanların profesyonel çevreye dönüşmesini sağlamaktadır. Mezun olduğumuz okuldan çalıştığımız alanlara, tanıdığımız kişilerden, daha önceki iş tecrübelerimize kadar istediğimiz her tür bilgiyi sosyal iş ağları aracılığıyla paylaşabilirsiniz. Bu sayede yeni iş fırsatlarına ulaşmamız da kolaylaşıyor."

Kişisel imaj çok önemli

Profesyonellerin yoğun şekilde kullanacağı sosyal bir iş ağ olarak yapılanan Furkey, online ortamdaki kişisel imajınızı geliştirmenize katkı sağlamayı hedefliyor. Furkey’nin sağladığı hizmetle özellikle bireylerin 7×24 iş yapabilmesi ve kurumlar da kendilerini daha iyi ifade edebilmesi için sunduğu hizmet yelpazesini genişlettiğini ifade eden Yıldırım sözlerine şu şekilde devam etti: " Furkey’nin en önemli profil özelliği olan sunuyorum ve arıyorum seçenekleri sayesinde kullanıcılar hem ne aradığınızı hem de ne sunabileceğinizi çok rahat bir şekilde ifade edebilecek ayrıca iş yapmak, ağlarını genişletmek için hedeflerine yönelik kişilerle tanışma olanağına sahip olabilecekler. Firmalar yâda bireyler ekleyecekleri iş ilanları sayesinde kendi ekiplerini kurabilecek ve gruplarda sosyal paydaşlarıyla bilgi alışverişinde bulunabilecekler.

Sosyal iş ağlarının önemi gün geçtikçe artacak. Özellikle bireyler ve şirketler kendilerini ve kurumlarını daha iyi ifade edebilme adına bu dünyaya dahil olmalılar."

chip.com.tr