Football Manager’da Neler Değişti?

İcat İnovasyon
Football Manager serisi futbolla ilgili olan her oyuncu için bir cevher olmuştur. Zira piyasada pek de rakibi yoktur zaten. Son dönemlerde atak yapan FIFA Manager dışında bir de Championship Manager s...
EMOJİLE

Football Manager serisi futbolla ilgili olan her oyuncu için bir cevher olmuştur. Zira piyasada pek de rakibi yoktur zaten. Son dönemlerde atak yapan FIFA Manager dışında bir de Championship Manager serisi vardır ki, son zamanlarda kendisinden pek haber alamıyoruz.

Bu yıl piyasaya sürülecek olan Football Manager 2012, diğer yıllara oranla çok daha sessiz sedasız duyuruldu. Hakkında uzun süre hiçbir bilgi verilmeyen yeni versiyonun piyasaya sürülüp sürülmeyeceği bile tartışılmaya başlanmıştı.

Fakat SI Games, bekleyenlerini üzmedi ve ansızın yaptığı duyuru ile oyuna ekledikleri yenilikleri ile birlikte bizlere tanıttı.

Aslına bakarsanız, FM 2012 duyurulduğunda, oyunun sevenleri bahsedilen yenilikleri hayal kırıklığı ile karşıladı. Forumlarda ve internet ortamında yapılan tartışmalar, FM’nin bu yıl neredeyse hiçbir yenilik eklenmeden piyasaya sürüleceği düşüncelerini öne çıkarıyordu.

Her ne kadar uzun bir liste boyunca, "yenilik" adı altında maddeler hazırlanmış olsa da, aslında bunların hiçbiri beklenen türde değişiklikler olmamıştı.

-Oyun menüleri ve ayar ekranı değişti

-Ayar ekranının değişiklikleri oyuna ekstra temalar eklemeden renkleri değiştirebilmek, takımların isimlerine tıkladığınızda hangi pencerenin açılmasını istediğinizi seçmek gibi özelliklere sahip.

-Bunların haricinde ayar ekranı aynı fakat yeni oyuna başladığınızda ana sayfanın, taktik ekranının, antrenman ekranının, kısacası her menünün nasıl da değiştiğini farkediyorsunuz.

-Oyun içine geçmeden önce belirtmem gereken çok önemli bir yenilik var. Oyuna başlarken hangi ülkelerde oynayacağınızı seçtiğiniz ekranı hatırlarsınız. Artık o ekran çok önemli değil. Çünkü oyuna başladıktan sonra da eklenmemiş ve seçilmemiş ligleri oyuna eklemenize yarayan bir seçenek FM 2012’ye eklenmiş.

-Menülerde ve arabirimde yapılan değişikliklerin hiçbiri kötü yönde olmamış ve hatta FM 2011’de elinizin altında bulunması gerektiği halde beş ayrı seçenek sonucu ulaştığınız tüm menülere tek ekrandan ulaşabilmeniz sağlanmış. Eğer taktik ekranındaysanız, takımınızla ilgili neredeyse her seçeneğe bu ekrandan ulaşabiliyorsunuz artık.

Yani SI Games, oyunu oynarken oyuncunun işini kolaylaştırabilmek için elinden geleni ardına koymamış. Her türlü menüyü iç içe geçirerek hızlı erişim ve hızlı oyun imkanı tanınmış. Hız demişken, oyunun genel yapı itibariyle de hızlandığını belirtmemiz gerekiyor.

shiftdelete.net