Gereksiz Şeyler Müzesi

İcat İnovasyon
Yeni gelişen teknolojiler büyük bir hızla eskilerin yerini alıyor ve çoğu eski teknoloji bu gelişmeler sonucunda tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde bu teknoloji yarışı ...
EMOJİLE

Yeni gelişen teknolojiler büyük bir hızla eskilerin yerini alıyor ve çoğu eski teknoloji bu gelişmeler sonucunda tarihin tozlu raflarına kaldırılıyor. Geçtiğimiz yıllar içerisinde bu teknoloji yarışı bir dönemin en gözde cihazlarından bazılarının zaman aşımına uğramasına neden oldu. Ama artık ya hiç, ya da nadiren kullandığımız bu cihazları YouTube’da açılan Museum of Obsolete Objects sayesinde hatırlamak mümkün.

Museum of Obsolete Objects pek çok kişinin ancak çocukluğundan kalan silik birer hatıraya dönüş olan bu objeleri, oldukça keyifli etkileşimli bir ara birim üzerinde görmeye olanak veriyor. Ceplerde taşıdığımız hesap makinelerinden floppy disketlere, daktilodan gramofona kadar farklı cihazların ne zaman icat edildiğini, ne zaman kullanılmaz hale geldiklerini keyifli birer video eşliğinde görmek mümkün.

Museum of Obsolete Objects’i şu adresten ziyaret edebilirsiniz.

chip.com.tr