Karın Tokluğuna Çalışan CEO!

İcat İnovasyon
Dünyanın en büyük bilgisayar şirketinin başına geçtiğinizi varsayın. Maaşınız ne kadar yüksek olabilir? Tahminlerinizi bir kenara bırakın zira HP’nin yeni CEO’sunun maaşı yıllık sadece 1$....
EMOJİLE

Dünyanın en büyük bilgisayar şirketinin başına geçtiğinizi varsayın. Maaşınız ne kadar yüksek olabilir? Tahminlerinizi bir kenara bırakın zira HP’nin yeni CEO’sunun maaşı yıllık sadece 1$. Yazım hatası yok, yazıyla sadece 1$ alacak olan çiçeği burnunda CEO Meg Whitman için, problemlerle boğuşan şirketin mali sorunlarını halletmek ilk sıradaki görevi olarak görünüyor.

Bu düşük maaşının yanında, 8 yıllık bir dönem için 1.9 milyon adet HP hissesi alma hakkı bulunuyor ama bunları elinden çıkarmak isterse, hisse değerlerinin şu anki durumunun 120%’si kadar artmasını beklemek zorunda. Kendisi için iyi bir haber de alacağı primle alakalı. 2012 mali yılında eğer belirli performans kriterlerini tutturabilirse 2.4 milyon $’lık normal primi üzerine, bunun 2.5 katına kadar bonus da alabilecek.

Küçük bir bilgi de eski CEO ile ilgili paylaşalım. Leo Apotheker geçen hafta görevinden ayrılmıştı, daha doğrusu ayrılmak zorunda bırakılmıştı. Hem de görevinde henüz 1 yılı doldurmamışken. Aranızda onun için üzülen varsa, aldığı tazminatlar ve primlerden sonra tekrar düşünsün zira 7.2 milyon $ bir taraftan, 3.56 milyon $ şirket hisselerinden ve ayrıca 2.4 milyon $ prim olarak kendisine verildi. Bunun yanında teknoloji liderlerinin bazılarının da 1$’lık yıllık maaş ile çalıştığını da hatırlatalım. Örneğin Apple’ın eski CEO’su Steve Jobs.

chip.com.tr