Nokia’dan Bükülebilen Telefon!

İcat İnovasyon
Nokia, iki gün önceki Nokia World etkinliğinde sadece yeni Windows Phone ceplerini tanıtmakla kalmadı. Etkinlikte ortaya çıkan çılgın bir cep prototipi, bükülebiliyor ve bu yolla denetlenebiliyor. Vid...
EMOJİLE

Nokia, iki gün önceki Nokia World etkinliğinde sadece yeni Windows Phone ceplerini tanıtmakla kalmadı. Etkinlikte ortaya çıkan çılgın bir cep prototipi, bükülebiliyor ve bu yolla denetlenebiliyor.

Videoda yumuşak bir yapıya sahip olduğu gözlenen "Nokia kinetic device", elle kolayca bükülebiliyor. Bükme hareketleri ile fotoğraflara yakınlaşıp uzaklaşmak, müzik ve fotoğraflar arasında dolaşmak mümkün olabiliyor. Gerçek OLED ekrana sahip olduğu bilinen cihazın nasıl çalıştığı hakkında bir bilgi henüz bulunmuyor.

Cihaza dokunmak yerine bükerek denetlemek, şu an dokunmaktan daha zor bir eylem gibi görünüyor. Ancak bükülebilen bir cep, telefonların ne denli hassas parçalar içerdiğini düşündüğümüzde gerçekten de inanılmaz bir fikir. Bükülebilen telefonların neler yapabildiğini sanırız gelecekte daha iyi göreceğiz.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN…

chip.com.tr