Siz yürüyün, telefonunuz şarj olsun

İcat İnovasyon
Popüler proje tanıtım, destek ve gerçekleştirme sitesi Kickstarter’da başlayan yeni bir kampanyada ayakkabı içine eklenen özel tabanla güç üretimi konusu ön plana çıkıyor. Sadece yürüyerek telefon, mü...
EMOJİLE

Popüler proje tanıtım, destek ve gerçekleştirme sitesi Kickstarter’da başlayan yeni bir kampanyada ayakkabı içine eklenen özel tabanla güç üretimi konusu ön plana çıkıyor. Sadece yürüyerek telefon, müzik çalar, GPS navigasyon gibi cihazların şarj edilebilmesi mümkün olabilir.

SolePower adı verilen cihaz alfa prototip aşamasında ve firmanın 18 Temmuz’a kadar 50 bin dolar toplama planı var. Onay gelirse geliştirme ve üretim çalışmaları başlayacak. Carnegie Mellon Üniversitesinde makine mühendisliği okuyan Matthew Staton ve Hahna Alexander’ın projesi aslında başta sadece LED’li ayakkabı yaratmaya odaklanmıştı.

İlk prototipi üreten ve LED’li ayakkabıyla gece görünürlüğünü arttıran ikili daha iyisi neden olmasın dedi ve kolları sıvadı. Tabanda yer alan özel devre her adımda bir miktar elektrik üretiyor ve harici bataryayı dolduruyor. İlk aşamada dağcılar, gezginler, doğa düşkünleri gibi normalde şarj için priz bulamayanlar hedef alınıyor. Askerler, orman korucuları ya da afet durumunda zorda kalanlar da faydalı bulabilir. Su (ter) geçirmez tabanın şekli normal ayağa göre olacak ve aksilik çıkmazsa bir sene sonra 150 dolardan satılacak.

teknolog