Google’ın sürücüsüz araçlarında yeni dönem

İcat İnovasyon
Gelen raporlara göre Google şu sıralar kendi sürücüsüz aracını geliştirmekle meşgul. Şu ana kadar sadece belirli hazır araçlar alınıp üzerinde modifikasyon gerçekleştiriliyordu. Diğer araba üreticiler...
EMOJİLE

Gelen raporlara göre Google şu sıralar kendi sürücüsüz aracını geliştirmekle meşgul. Şu ana kadar sadece belirli hazır araçlar alınıp üzerinde modifikasyon gerçekleştiriliyordu. Diğer araba üreticileriyle işbirliğine girmek için çalışmalar yapan Google başarılı olamadı ve kendi sürücüsüz aracını geliştirme kararı aldı. Her ne kadar üretimi bir araba firması yapacak olsa da tüm tasarım ve detaydan Google sorumlu olacak.

Google’ın planı bu yeni araçları robot taksi olarak sunmak olabilir. İsteğe göre yolcuları adresten alacak olan robot taksiler gerçekse firmanın kısa süre önce taksi arama servisi Uber’i almış olması şaşırtıcı değil. Google’ın taksi işletmeciliği yapmak gibi bir düşüncesi yok ama hangi şehirlerde bu tür bir servise ilgi olacağını araştırıyor.

Proje başarılı olursa araçların kişilere sunulması da olası. Google’ın amacı istediği tip ve sayıda robot taksi üretmek. Elbette araçların hayli pahalı olması kaçınılmaz. Şu anda deneme sürüşleri için kullanılan Google araçların esasını Toyota sağlıyor. Her birinin maliyeti yaklaşık 950 bin TL. Google’ın amacı araçları komple tasarlayıp maliyeti düşürmek. Böyle olursa araç üreten firmalar kendi akıllı çözümlerini sunmak için yarışa girebilir.

teknolog