Google Chrome tarayıcı beş yaşına girdi

İcat İnovasyon
Internet Explorer, Safari ve Firefox gibi devleri kısa sürede yakalayan ve bir kısmını geride bırakan Chrome, daha da ileri gidip Chrome OS adı verilen özel bulut esaslı işletim sistemine temel oluştu...
EMOJİLE

Internet Explorer, Safari ve Firefox gibi devleri kısa sürede yakalayan ve bir kısmını geride bırakan Chrome, daha da ileri gidip Chrome OS adı verilen özel bulut esaslı işletim sistemine temel oluşturdu. Chrome ile tanıtılan omnibox adı verilen çok işlevli adres satırı ilgi gördü ve diğer internet tarayıcılar tarafından taklit edildi.

Google ise Internet Explorer ile gelen gizli mod özelliğinden esinlenerek Incognito modunu tanıttı. Ancak nasıl olduysa IE ile gelen özellikten daha fazla ilgi çekmeyi başardı ve ön plana çıktı. İlk başlarda fazla özellik içermeyen, favori listesini düzenleyemeyen ve eklentisi olmayan Chrome zaman içinde hızlı biçimde gelişti ve hemen hemen akla gelen tüm eksikler başarılı biçimde eklendi, ilgi çekici yeniliklerle çok sayıda kullanıcının bir numaralı tercihi olmayı başardı.

Şu anda Chrome’un son sürümüne bakınca 29. versiyonun kullanıldığı görülebiliyor. Apple’ın WebKit motorunu esas alan Blink adlı özel tasarım motorunu kullanan Chrome’un 2012′de sunulmuş olan Android sürümü Nexus serisiyle öntanımlı tek tarayıcı olarak gelmeye başladı. Aynı sene içinde iOS uyumlu Chrome sürümü de çıktı. Elbette mobil cihaz sahipleri veri eşleştirme özelliğine bayıldılar. Windows 8 daha sunulmadan önce Metro özel sürümü de çıktı.

teknolog