Facebook’ta en çok hangi tür paylaşılıyor?

İcat İnovasyon
Superfish tarafından yapılan son araştırmaya göre, şu ana kadar Facebook’a yüklenen fotoğrafların sayısı 250 milyarı geçerken, günlük ortalama paylaşım sayısı ise 350 milyona ulaşıyor. Facebook’ta ort...
EMOJİLE

Superfish tarafından yapılan son araştırmaya göre, şu ana kadar Facebook’a yüklenen fotoğrafların sayısı 250 milyarı geçerken, günlük ortalama paylaşım sayısı ise 350 milyona ulaşıyor.

Facebook’ta ortalama bir kullanıcının kendi ağında paylaşılan fotoğraf sayısı günde ortalama 60 bini buluyor.

“Selfie” olarak adlandırılan ve sık sık farklı açılardan kendi portresini çekenlere ait fotoğrafların sayısı ise otomobil içinde kendisini fotoğraflayanların gerisinde kalıyor.

Sosyal medya genelinde fenomen haline gelen kedi fotoğrafları, Facebook’ta da çok önemli bir yer tutuyor. Ama yine de köpek fotoğraflarının Facebook’ta kedilerden beş kat daha popüler olduğunu biliyor muydunuz?

Facebook’ta kullanıcıların yüzde 36’sı kendilerine ya da yakın çevrelerini paylaşırken, yüzde 27’si ise mekan görsellerini paylaşıyor. Fotoğrafların yüzde 65’inden fazlası ise herhangi bir konu başlığı olmadan yayınlanıyor.

iPhone’undan aldığı ekran görüntülerini paylaşanların oranı ise yüzde 1,4’e ulaşmış durumda.

Dövmelerinin fotoğraflarını paylaşanlar ise sahilde çektiği fotoğrafları paylaşanlardan iki kat fazla.

Şelale fotoğrafları ise yağmur sonrası oluşan gökkuşağını yakalamayı başaranların paylaştığı fotoğraflardan üç kat daha popüler hale gelmiş görünüyor.

Zaman online