Apple, yalnızca iOS 7 uygulamalarını desteleyecek

İcat İnovasyon
Amerikalı teknoloji devi Apple, iOS 7′ye verdiği önemi daha da artıracağını duyurdu. Yaz aylarında tanıtılan mobil işletim sistemi iPhone, iPad ve iPod gibi cihazlarda çalışıyor. Halihazırda iOS 7 ile...
EMOJİLE

Amerikalı teknoloji devi Apple, iOS 7′ye verdiği önemi daha da artıracağını duyurdu. Yaz aylarında tanıtılan mobil işletim sistemi iPhone, iPad ve iPod gibi cihazlarda çalışıyor.

Halihazırda iOS 7 ile çalışan Apple’ın mobil aletlerinin oranın yüzde 74′e yükselirken, sadece yüzde 22′si iOS 6 ve geri kalanı ise daha eski versiyonlarla çalışıyor.

Zamanonline.de’nin haberine göre, şirketin ‘yazılım geliştiricileri’ internet sitesinden yapılan açıklamada şubat 2014′ten itibaren appstore’daki uygulamaların sadece iOS 7 ile çalışanlarına güncelleme ve optimizasyon izni verileceği duyruldu.

Daha önce uygulama geliştiricileri, kendi uygulamalarının hangi iOS versiyonu ile çalışacağına karar verebiliyor ve o versiyon istediği güncellemeyi ve iyileştirmeyi yapabiliyordu.

Ancak söz konusu tarihten sonra bu izin sadece iOS 7 için geçerli olacak. Apple’ın böylelikle yakın bir sürede bütün aletlerin yeni versiyonla çalışmasını ve eski mobil cihazların pisadan düşürülmesini hedefliyor.

Tüketiciler açısın bu şu anlama geliyor: iOS 6 ve daha eski versiyonlarla çalışan iPhone, iPod ve iPad gibi cihazların piyasa değeri düşecek ve böylelikle piyasadan silinecekler.