Last.fm müzik servisi sonlanıyor!

İcat İnovasyon
ShiftDelete.Net’te yer alan habere göre, müzik odaklı sosyal ağ Last.fm birçok alanda radikal değişikliklere gidiyor. Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, abonelik tabanlı “La...
EMOJİLE

ShiftDelete.Net’te yer alan habere göre, müzik odaklı sosyal ağ Last.fm birçok alanda radikal değişikliklere gidiyor. Şirketin resmi blogundan yapılan açıklamaya göre, abonelik tabanlı “Last.fm Radio” müzik servisi sonlandırılacak. Verilen bilgilere göre servis 28 Nisan’dan itibaren sona ermeye başayacak.

Spotify yönlendirmesi

Birçok ürün ve hizmetler ile ilgili zorlu kararlar aldığına dikkat çeken Last.fm’deki yeniliklerin online müzik piyasasındaki değişimlerin bir sonucu olduğu belirtiliyor. Last.fm Radio servisinin sona ermesinden sonra, mobil uygulamada YouTube üzerinden müzik videoları oynatılabilecek. İsteğe bağlı içerikler için Spotify tekliflerinin kullanıcılara sunulacağı da gelen bilgiler arasında.

Abonelikler sürecek

Last.fm Radio servisi sona ermesine rağmen abonelik sistemi tamamen sonlanmayacak. Mevcut abonelerin reklamsız görünüm ek özelliklere erken erişim gibi özelliklere sahip olacağı belirtiliyor. Buna rağmen, kullanıcıların bu özelliklerle yetinmeyeceği ve aboneliklerini sonlandırabileceği düşünülüyor.