iPad alerji yapıyor!

İcat İnovasyon
ABD’de yaşayan 11 yaşındaki bir erkek çocuğunun iPad’e alerjisi olduğu ortaya çıktı. Vücudunda yoğun miktarda döküntü meydana gelen çocuğu muayene eden hekimler, yaptıkları analizler sonucunda, söz ko...
EMOJİLE

ABD’de yaşayan 11 yaşındaki bir erkek çocuğunun iPad’e alerjisi olduğu ortaya çıktı. Vücudunda yoğun miktarda döküntü meydana gelen çocuğu muayene eden hekimler, yaptıkları analizler sonucunda, söz konusu alerjinin ortaya çıkmasının altında yatan nedenin iPad’in imalatında kullanılan nikel olduğu sonucuna vardı. Rusya’nın sesi internet sitesinde yer alan habere göre, ailesinin 2010 yılında kendisine hediye ettiği iPad’i her gün kullanan çocuğun alerjiden kurtulabilmesi için yoğun steroid ve antibiyotik tedavisi uygulanacak.

NİKEL ALERJİSİ ARTTI

Yapılan son araştırmalara göre, imalatında nikel kullanılan elektronik cihazlar, insanlarda çeşitli alerjik reaksiyonların meydana gelmesine sebebiyet veriyor. Örneğin, çocuklar arasında 10 yıl kadar önce yapılan araştırmalarda yüzde 17 olarak tespit edilen nikel alerjisi, bugün yüzde 25 gibi bir orana yükselmiş durumda. Hekimler, ilgili materyale alerjisi olan kullanıcılara elektronik cihazla direkt temastan kaçınmalarını; bunun için de cihaz için hazırlanmış olan özel kılıfları kullanmalarını tavsiye ediyor.