İnterneti ‘konuşturana’ Ar-Ge desteği

İcat İnovasyon
Türki̇ye Bi̇li̇msel ve Teknoloji̇k Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), nesnelerin birbiriyle iletişimine olanak sağlayacak “geleceğin interneti” için ihtiyaç duyulan yeni mimariler ve mo...
EMOJİLE

Türki̇ye Bi̇li̇msel ve Teknoloji̇k Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), nesnelerin birbiriyle iletişimine olanak sağlayacak “geleceğin interneti” için ihtiyaç duyulan yeni mimariler ve modeller oluşturulması ve yaygınlaştırmasına yönelik projeleri destekleyecek.

TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı, Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı kapsamında, kablolu/kablosuz iletişim teknolojileri ve IP teknolojilerini de kapsayan genişbant teknolojileri için çalışma başlattı. Kurum, bu alanda çalışan kişi ve kurumlara “geleceğin interneti” konsepti altında destek verecek.

“Geleceğin interneti” yaklaşımı kapsamında önemli kuramsal çalışmaların yanı sıra tasarım, yazılım, donanım, sistem bazında geniş bir spektrumda yeni teknolojiler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Özellikle geleceğin interneti için yeni mimariler ve modeller oluşturma ve yaygınlaştırma konusunda gereksinimleri bulunuyor.

‘Geleceğin internetiyle akıllı altyapılar hayata geçiriliyor’

“Geleceğin internetinde” yeni nesil kablolu ve kablosuz ağ teknolojileri ile yenilikçi iletişim teknikleri konularına yönelik çözümler Türkiye’nin gelişen Ar-Ge vizyonu açısından önem taşıyor.

TÜBİTAK’ın “geleceğin interneti” için iletişim teknolojilerinin geliştirilmesine yönelik projesiyle, yenilikçi iletişim teknikleri için ölçeklenebilir ve maliyet etkin çözümlerin geliştirilmesi hedefleniyor. Buna yönelik olarak da geleceğin internetinde yer alacak cihazların tüm iletişim katmanlarında etkin ve verimli çalışmasını sağlayan haberleşme protokollerinin tasarımı ve geliştirilmesi, ölçeklenebilir deneysel ağ yapılarının oluşturulması öngörülüyor.

“Geleceğin interneti” mimarilerinin ve modellerinin geliştirilmesi amacına yönelik olarak yenilikçi ağ mimarisi ve modelleri tasarlanarak ölçeklenebilir, dağıtık, yüksek veri hızı sağlayan yazılım ve donanım platformlarının gerçeklenmesi bekleniyor.

“Geleceğin internetinin” sağladığı olanaklarla “akıllı elektrik şebekeleri”, “akıllı çevre gözlem bilgi sistemleri”, “akıllı ulaşım ve hareketlilik sistemleri”, “akıllı sağlık hizmetleri sistemleri” gibi akıllı altyapılar hayata geçiriliyor.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/