Kıbrıs mı? Orası neresi?

Kişiler
50’nci yaşına seçim bölgesi Chicago’da Demokrat Partililerle giren ABD Başkanı Barack Obama, kendisinden pek çok konuyu bilmesinin beklendiğini, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Obam...
EMOJİLE

50’nci yaşına seçim bölgesi Chicago’da Demokrat Partililerle giren ABD Başkanı Barack Obama, kendisinden pek çok konuyu bilmesinin beklendiğini, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Obama, bir partilinin sorusu üzerine, liderlerin her siyasi konunun detaylarıyla ilgili bilgiye sahip olmasının beklenmesi karşısında açık yürekli bir cevap verdi.

Obama, "Bazen ‘Bilmiyorum’ demek kötü birşey değildir. Eğer biri size Kıbrıs konusunda ne düşündüğünüzü sorarsa, siz de ‘Emin değilim ama söz veriyorum size cevabı bulup mutlaka geri döneceğim’ dersiniz" diye konuştu. Partililer, Chicago Belediye Başkanı Rahm Emanuel ve şarkıcı Jennifer Hudson, Obama’nın dün olan doğumgünü bir gün önceden Aragon Balo Salonu’ndaki toplantıda sahnede şarkı söyleyerek kutladı. Öte yandan Kıbrıs’ta devam eden yoğunlaştırılmış müzakerelerin bugünkü görüşmesi Rum tarafındaki tatil nedeniyle ertelendi. Bundan sonraki görüşmenin 23 Ağustos’ta yapılması öngörülüyor.

Milliyet