Özel okular SBS ham puanı ile öğrenci alacak

Ortaöğretim
Özel okular SBS ham puanı ile öğrenci alacak ÖZEL okullar 2013-2014 eğitim yılında son kez Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile öğrenci alacak.Türkiye Özel Okullar Birliği’nden yapılan açıklamaya g...
EMOJİLE

Özel okular SBS ham puanı ile öğrenci alacak

ÖZEL okullar 2013-2014 eğitim yılında son kez Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile öğrenci alacak.Türkiye Özel Okullar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, adaylar 8’inci sınıf SBS puanına göre, okul başarı puanı eklenmeden, kayıt yapacak. Kayıt kabul işlemleri, okullar tarafından taban puan ilanı ve ön kayıt-kesin kayıt yoluyla olacak. Türkiye Özel Okullar Birliği’ne bağlı okullara başvurular, 8’inci sınıf SBS sonuçlarının açıklandığı temmuz ayından sonra yapılacak.

Kayıt takvimi ve Özel Okullar Başvuru Kılavuzu ise Milli Eğitim Bakanlığı kayıt takvimini açıkladıktan sonra www.turkozokbir.org.tr adresinde yayımlanacak. SBS’ye başvurular ise dün başladı. Öğrenciler 22 Mart akşamına kadar e-Okul üzerinden başvuruda bulunabilecek. Bu nedenle adaylar bankaya sınav ücretlerini yatırmadan önce e-Okul sistemindeki bilgilerinin güncel olup olmadığını kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden kontrol ettirmesi gerekiyor. 10 lira olan sınav ücreti Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası, Halk Bankası’nın ilgili hesaplarına veya bu bankaların internet şubelerinden yatırabilir. Sınav Giriş Belgeleri, 27 Mayıs’ta internette yayımlanacak. Sınav, 8 Haziran’da düzenlenecek sonuçları ise 12 Temmuz’da duyurulacak.

Hürriyet