Üstün zekalıları ne kadar tanıyorsunuz?

Toplum
Üstün zekalı çocuk, hızlı öğrenen ve kavramlar ile olayları birbiri ile bağdaştırabilen, hızlı kavrayan ve zihinsel yetenekleri olan çocuklara verilen isimdir. Mailce isimli sitede yer alan bilgilere ...
EMOJİLE

Üstün zekalı çocuk, hızlı öğrenen ve kavramlar ile olayları birbiri ile bağdaştırabilen, hızlı kavrayan ve zihinsel yetenekleri olan çocuklara verilen isimdir. Mailce isimli sitede yer alan bilgilere göre bu çocuklar çok hızlı öğrenirler ve derin kavramlarda bocalamazlar. 

Üstün yetenekli çocuk nedir?

Üstün yetenekli çocuk, bir veya birkaç konuda kabiliyeti olan ve bu konularda ileri derecede başarılı olan çocuklara verilen isimdir. Çok iyi resim yapan, müzik aleti çalmaya başlayarak üstün performans gösteren çocuklar üstün yeteneklidir.

Üstün zeka ve üstün yetenek arasında fark nedir?

Zeka sayesinde yetenekler gelişir. Bu nedenle yetenek zekanın bir ürünü olarak kabul edilir.

Üstün zekalı çocukların özellikleri nelerdir?

Üstün zekalı olan çocuğun belirli özellikleri vardır. Merak, sürekli olarak soru sorma, geniş ilgi alanları, yüksek enerjili olma, yoğunlaşabilme, güçlü bellek, hızlı öğrenme, gelişmiş dil becerisi, gözlemleme, analiz yapabilme, akıl yürütme, problemleri hızlı çözme, düşünme becerisinin yüksekliği, akademik başarı, kitap okuma düşkünlüğü, geniş hayal gücü. Yüksek yaratıcılık, mizah duygusunun gelişmişliği, belirli alanlarda gelişmiş yetenekler, kendini ifade etme yeteneğinin gelişmişliği dikkat çeker.

Duygusal olarak üstün zekalı çocuklar, öğrenmekten ve bilgiden zevk alırlar. Kendilerine olan güvenleri yüksektir ve yeniliklerden hoşlanırlar. Kendilerini kontrol edebilir ve empati kurabilirler. Bu çocuklar, yalnız kalmaktan hoşlanırlar, liderlik yapılarında vardır. Yoğun ilişkilere girebilir fakat sürekli gelişme arzusu taşırlar.

Üstün zekalı çocuklar nasıl olumsuzluklar yaşarlar?

Üstün zekalı çocuklar aile ve okul tarafından anlaşılmayabilirler. Hatta pek çok çocuk bu konuda zekasında gerilik var diye sorunlar yaşayabilir. Bu tarz durumlarda çocuklar ciddi problemler yaşayabilir. Sosyalleşme ve arkadaşlarla olan uyumsuzluklar, okul derslerinden çabuk sıkılma, okula gitmek istememe, hareketlilik, kaygı sorunları, motivasyon düşüklüğü, depresyon eğilimi, toplum kurallarına uymama görülebilir.

Çocukların IQ’su nasıl yükseltilir?

Hamilelik döneminde annelere bebekleri ile konuşmaları önerilir. Hatta anne hamileyken yabancı dil öğrenmeye çalışabilir. Bu tarz durumlarda çocuk annenin aldığı eğitime yatkın doğmaktadır.

Hamilelik döneminde alınan omega3 zeka gelişimine katkı verir.

Çocukluk döneminde çocuklara ceviz, badem ve omega 3 takviyesi yapılmalıdır.

Bebeklik döneminde çocuk bol bol gezilere çıkarılmalıdır.

Bebeklik ve çocukluk döneminde zekayı geliştiren oyuncaklar seçilmelidir.

Sık sık dadı ve ev değiştirilmemelidir.

Zeka gelişimi için masal ve şiir okunmalı çocuğa ezber yaptırılmalıdır.

Zeka gelişimi için eğitim kadrosu iyi olan anaokul seçilmelidir.

Çocuk erken yaşlarda spora başlamalıdır.