Vücusun Yapısı Nasıldır?

Dünya Hali
Vücudumuz, "hücre" adı verilen ve ancak mikroskopla görülebilen küçük yapı taşlarının bir araya gelmesi ile teşekkül etmiştir. Hücreler birleşerek dokuları, dokular birleşerek organları, org...
EMOJİLE

Vücudumuz, "hücre" adı verilen ve ancak mikroskopla görülebilen küçük yapı taşlarının bir araya gelmesi ile teşekkül etmiştir. Hücreler birleşerek dokuları, dokular birleşerek organları, organlar birleşerek vücut makinamızı meydana getirirler.

Vücudumuzun bölümleri:
* İskelet Sistemi,
* Kas ve Deri Sistemi,
* Kan Dolaşım Sistemi,
* Sindirim Sistemi,
* Solunum Sistemi,
* Sinir Sistemi,
* Duyu Organları

İnsan vücudunda yaklaşık 100 trilyon hücre vardır. Her dakika bunlardan 300 milyonu ölür. Eğer sürekli olarak yenilenmeselerdi, bütün hücreler 330 gün içinde ölecekti. Su, vücudun %69’unu teşkil eder. Normal bir insanda yaklaşık 47 litre su vardır. Teneffüs, terleme ve boşaltım ile her gün 2.4 litre su kaybedilir. Su, vücuttaki çoğu dokunun %20 ile %80’ini ,beyin dokusunun ise %85’ini oluşturur. Eğer 73 kilogramlık bir insanın vücudundaki suyun tamamı çıkarılacak olsaydı, geriye sadece 29 kilogramlık bir vücut kalacaktı.

Su dışında vücutta birçok madde daha mevcuttur. Mesela normal bir vücutta, küçük bir sundurmayı yıkayacak kadar sönmüş kireç, 7 büyük sabun kalıbı yapacak kadar yağ, orta boy bir kavanozu dolduracak kadar şeker, 6 tuzluğu dolduracak kadar tuz, 9 bin kurşun kalem yapacak kadar karbon (13kg), 2 bin 2 yüz tane kibrit yapacak kadar fosfor, 25 milimetrelik bir çivi yapacak kadar demir, bir kaşık sülfür ve 30 gram diğer metaller bulunur.

gözlemci.net